Ik zit er sterk aan te denken om WordPress eens te gaan uitproberen. Niet dat TypePad me slecht bevalt. Integendeel, maar na het lezen van Neville Hobson’s posting over hosting bij DreamHost word ik steeds enthousiaster om een eigen server te hebben. Ook al is die gehost. En het lijkt me ook leerzaam om eens een ander platform te leren kennen  En als je ziet wat je bij DreamHost allemaal krijgt:

– disk storage: 20 GB (komt elke week 160 mb bij)
– bandwidth: 1 TB (jazeker terabyte; komt elke week 8 GB bij)
– 3000 emailadressen
– 1 gratis domeinnaam

Wew. That’s a lot!!

En je kunt met 1 klik een WordPress blog up en running hebben.Ook MediaWiki en nog veel meer leuke toepassingen. En dat voor $7,95 per maand, geen setupkosten en nu zelfs daar ook nog $50 korting op. Dus dat is nog geen $4 per maand! Ook worden QuickTime streams ondersteunt! Da’s dus weer handig voor mijn screencasts en filmpjes.
MoveableType is natuurlijk ook een mogelijkheid, alleen moet je dat dan zelf helemaal installeren. Die 1 klik optie voor WordPress vind ik toch wel interessant. Daarnaast is WordPress natuurlijk echt gratis en MovableType is dat niet echt. Ook zijn er heel veel plugins voor WordPress zag ik.

Als ik dit gaan doen zit ik natuurlijk wel met de vraag hoe ik met deze blog om ga. Natuurlijk loopt die voorlopig gewoon door en als ik al met WordPress ga doen, dan zal ik dat naast mijn huidige blog doen. Het importeren van de content naar WordPress gaat best goed heb ik eens uitgeprobeerd op WordPress.com, alleen zijn de urls compleet anders. Ik heb wel wat gelezen over het omzetten van de urls maar dat is een heel gedoe volgens mij.

Wie heeft er advies? Heb je ervaring met het overstappen? Zou je gewoon op TypePad blijven of juist niet? Of MovableType adviseren (of nog wat anders) Laat het me weten. Komende tijd is een mooie tijd om hier eens over na te gaan denken.

Technorati tags: , , ,