Hier had ik het al eerder over: freedom of speech. En dan in het kader van zou ik reacties verwijderen als ze me niet aan staan.  Als ik vandaag zo eens rondkijk uh lees, dan lees ik bijvoorbeeld Jeff Jarvis van Buzzmachine (jawel hij van die prachtige presentatie over citizen journalism in deze posting) die een policy op zijn blog heeft staan:

“Rules of Engagement
: No personal attacks, hate speech, bigotry, or seven dirty words in the comments or comments will be killed along with commenters”

Duidelijk toch. Of Lisa Willams haalt vandaag in haar posting Halley Suit aan en sluit zich hierbij aan:

“the notion that we should host comments and host other people’s opinions is flawed. This is not the town square, IT’S MY BLOG and the democratic “freedom of speech part” works this way … you’re not free to write nasty things here … you’re free to go start your own nasty blog and write nasty things there.”  

Ja, zou lezend, denkend en schrijvend vind ik dit ook. Ik betaal de hostingkosten voor deze blog en heb mijn eigen waarden en normen. En aangezien ik ‘in control’ ben, bepaal ik wat door de beugel kan en wat niet. Niet dat ik al last heb gehad van vervelende opmerkingen, maar ik had het er vandaag over met Anton van Elburg van Emerce in een interview dat hij bij me af nam.

Tags: