Tja, ik had er toch een hoge pet van op. Van Emerce. Maar na Emerce eday is dat toch een stuk minder geworden. En ik ben niet de enige lees ik. Ze snijden wel nieuwerwetse onderwerpen aan met fijne sprekers in een inspirerende omgeving, maar de organisatie handelt zelf niet in de trant van die nieuwe ontwikkelingen. Eerst dacht ik nog: hé wat aardig, dat ik vrijkaartjes kan ‘verdienen’ door een button te plaatsen. Maar later kreeg ik toch onder iets koudere douche. Had ik een aantal gasten uitgenodigd met die vrijkaartjes om ook eens te komen kijken en luisteren, krijgen we potjandorie ’s avonds voor het event om 6 uur een mailtje dat het zo druk wordt dat we misschien sessies moeten missen of in een apart zaaltje kunnen zien. Nou ja. Dan snap je het dus niet. Maak je een deal en herroep je even vrolijk weer. En als dan blijkt dat die drukte wel mee valt, er waren immers nog plaatsen zat bij de keynotes en de meeste sessies dan zakt je broek echt af. Tuurlijk snap ik dat als je gratis naar binnen mag, je niet als VIp behandeld hoeft te worden, maar om nu zo met een dergelijk mailtje het bos ingestuurd te worden…..
Ik kreeg ook gelijk een verontwaardigd mailtje van één van mijn gasten. Of ik nog wel zou gaan, na deze aanfluiting. Dat heb ik dus wel gedaan. Maar zonder notebook, fotocamera etc. Daar had ik even geen zin meer in. Overigens vond ik de organisatie op zich ook mager. Lange rijen bij binnenkomst (om alleen maar een batch op te halen!), bij het afhalen van de lunchbonnen, parkeerbonnen, uitgiftepunten van de lunchpakketjes,…pppfff.
Trouwens, sommige sessies waren een aanfluiting. De een werd terplekke bedacht/geknutseld (o ja co-creatie) en bij een liep het zweet hem in zijn schoenen (en dat was niet van de verschrikkelijke warmte daar…) En als je dan na een lange dag op Ben Hammersley hebt gewacht en die blijkt dan na 10 minuten klaar te zijn, terwijl hij een echte topspreker was op Les Blogs, dan heb je het wel gehad. Helemaal als je na het versturen van een mailtje over de gang van zaken geen reactie krijgt…..Ja een week later als je ze aan dat mailtje herinnert!
Emerce eday is meer een beurs geworden met fijne standjes, spiegels en kraaltjes waar de goede sprekers al bijna niet meer op vallen. Dus volgend jaar inderdaad maar eens een pint gaan drinken met Henk Jan en Fred.