Nieuw verkoop- en marketingkanaal?
Steeds meer bedrijven openen een vestiging in Second Life. Ze willen er met mensen in contact komen, nodigen er hun klanten uit, organiseren (pers)conferenties of trainingen en verkopen er zelfs hun producten en diensten. Wordt Second Life een nieuw marketing- en verkoopkanaal? Ik denk het wel. Goed dus om in de gaten te houden. Zo kwam ik ook Dell tegen in Second Life.

Persconferentie van Dell in Second Life
Ze hebben er een eiland. Nou eigenlijk zijn het er meer. Een groepje eilanden bij elkaar. Ik las dat zojuist bij Neville Hobson. Hij was op een persconferentie georganiseerd door Dell. Jawel, in Second Life. In-world heet dat. Dus een virtuele persconferentie. CNET en Reuters waren er ook en kennelijk nogal wat andere influentials. Tegelijkertijd werd er ook een persconferentie gehouden in real life (zoals dat volgens mij heet).

Dell Islands
Ik heb even rondgekeken op die eilanden van Dell. Je kunt er komen door op Dell Island te zoeken in Second Life of deze coördinaten te gebruiken: 178,73,24. Je kunt er je eigen PC ontwerpen. Volgens Neville gaat het nu nog maar om een laptop die je alleen in de VS kunt aanschaffen. Maar dat worden er natuurlijk meer, dat lijkt me duidelijk. Die pc’s worden verkocht aan de inhabitants van Second Life. Nee niet virtueel. Je krijgt de pc dan opgestuurd! Echte handel dus. 
Op het tweede eiland kom je in een soort park terecht waarin ook wat uitleg staat over Second Life. Wel handig, want ik ben er nog niet zo bedreven in. Ik gelijk ook even mijn ‘appearance’ aangepast. Op die borden in dat park wordt uitgelegd hoe je dat kunt doen. Training on the job dus smile_regular Wel gaaf om daar even rond te lopen.
Op het derde eiland staat het hoofdkantoor van Dell. Je kunt daar ook naar binnen maar kwam daar nog niet veel mensen tegen.

Screencast
En om nu zelf te zien hoe het er in Second Life uit ziet heb ik onderstaande screencast even opgenomen van mijn rondwandeling over de Dell Islands.

Link naar de video in YouTube
Link naar de video ipod file voor download (m4v, 12 mb, 5:07 min)