Tjee, dit is weer bijzonder. Gevonden bij, jawel alweer, Fred Zelders. Hij heeft de laatste tijd iets met zoeken. Nu heeft hij swiki gevonden. Wat is een swiki?

“A swicki is new kind of search engine that allows anyone to create deep, focused searches on topics you care about. Unlike other search engines, you and your community have total control over the results and it uses the wisdom of crowds to improve search results. This search engine, or swicki, can be published on your site. Your swicki presents search results that you’re interested in, pulls in new relevant information as it is indexed, and organizes everything for you in a neat little customizable widget you can put on your web site or blog, complete with its very own buzz cloud that constantly updates to show you what are hot search terms in your community.”

Je kunt er veel meer over lezen. Ik heb er natuurlijk ook gelijk een paar gemaakt. Je ziet hieronder hoe het er uit ziet. Ik denk dat het in de feedreader niet te zien zal zijn en wellicht ook niet in de emailnieuwsbrief. Vandaar dat ik een rijtje op heb genomen onder het plaatje van de swickis die ik heb gemaakt. Een zoekmachine waarvan de zoekopdrachten samengesteld worden door de community en die ‘leert’ van de zoekopdrachten van de community. Je kunt een tour volgen en bekijken welke swickis er al allemaal zijn. Ik heb deze 3 swickis toegevoegd in de rechterkolom net boven de TagCloud. Misschien maak ik in de toekomst wel een aparte pagina van diverse buzzclouds. Als je een swicki hebt gemaakt laat het me even weten in een reactie. Ik ben zeer benieuwd. De swickis van Fred van je hier. Update: Het javascriptje heb ik even in de extended entry gezet in verband met laden.
 

Mijn swickis:

Experience Economy swicki
Servant Leadership swicki
Web 2.0 Tools swicki

Technorati tags:

Web 2.0 Tools Swicki