Berenschot opent eind maart als eerste grote Nederlands adviesbureau een vestiging op Second Life. Op dit moment wordt druk gebouwd aan een uniek eiland in deze virtuele wereld. Het adviesbureau beschouwt Second Life als een aanvulling op de communicatie met klanten, relaties en (potentiële) medewerkers en gaat Second Life onder andere gebruiken voor de uitontwikkeling van innovatieve nieuwe concepten en daarmee het verkorten van de time to market.


Nieuw voor Second Life zijn allereerst de specifieke vorm van het eiland en verder het feit dat zakelijke en recreatieve elementen worden gecombineerd. Het Berenschot-eiland krijgt de vorm van een beer, waarbij de ogen meren zijn en als lastige hindernissen worden gebruikt voor de allereerste virtuele golfbaan op Second Life. In één van de oren bevinden zich beperkt toegankelijke maar ook openbare vergaderruimten voor virtuele ontmoetingen met klanten, collega’s en het Berenschot Young Professional Network.

Bezoekers kunnen op interactieve wijze kennisnemen van de diensten van Berenschot. Via virtuele presentaties en vaste contactmomenten met adviseurs krijgen zij inzicht in de mogelijke oplossingen voor hun vraagstuk. “Het is een aanvulling op het persoonlijke contact dat wij met onze klanten onderhouden,” aldus Luuk Verburgh, projectleider. “Wij willen hun blijvend het beste bieden en innovatieve wijzen van communiceren zoals Second Life die mogelijk maakt, horen daarbij.” Daarnaast is er ruimte voor ontspanning: golfen, waterscooteren in de jachthaven en een rondrit per golfkar. Een zeilschip biedt mogelijkheden voor ontvangst van gasten en een rondvaart boven het eiland.