Ha, ik wist niet dat dat kon: wireless audiostreaming van mijn pc naar mijn stereo met de Apple Airport Express. Ik dacht dat dat alleen voor Apples was. Maar na een Skypegesprek met Fred Zelders en wat uitzoekwerk, bleek dat wel te moeten kunnen. Dus gelijk maar zo’n apparaatje gekocht.
De volgende dag had ik het al in huis en na het ingeplugged te hebben, meldde het ding zich in mijn wireless netwerk. Even moest ik zoeken hoe ik het device van bridge om kon zetten naar client met audiostreaming, maar toe werkte het perfect.
Ik kreeg in iTunes er ineens een knop in de taalbalk bij, waar de naam van mijn speakers van de stereo-installatie in stond en van mijn computer. Ik kon beide gelijktijdig aanvinken en na het klikken op een mp3 begon de muziek zowel via mijn pc speakers als mijn stereo-installatie te spelen. Ook podcasts lieten zich gewoon streamen via AirTunes.
Zelf mijn dochter die boven zat kon via haar pc, mp3’s beneden laten spelen.
En dan te bedenken dat ik met dit kleine apparaatje ook heel simpel mijn netwerk kan uitbreiden. Zelfs buiten op het terras in de tuin heb ik nu verbinding, als ik daar het ding in het stopcontact steek en even een ander profiel pak met de bridge functie… Wow.
Mooi toch die techniek!
Oh ja, ik moest er wel een stereoconnection kit bij bestellen waarin o.a. een kabel zit van je stereo naar de express.