Ik kreeg afgelopen weekend twee aardige emails. De eerste:

“Zomaar een bedankje

Ik wil je even bedanken. Voor de informatie op je site. Ik zal er ook zeker nog wel een keer vaker kijken want de inhoud interesseert me. De reden dat ik op je site belandde was omdat ik naar informatie op zoek was mbt David Bohm. De informatie in zijn videostream zal ik ook zeker kunnen gebruiken die ga ik straks gelijk kijken.

Waarom ik het zocht: voor de wetenschap. Ik ben oa bezig met een proefschrift die ik over een paar maanden gereed hoop te hebben. In verband daarmee en ook waarom ik meer over David Bohm zocht vond ik de volgende zin op je weblog zeer mooi :  Toch wordt er wetenschappelijk gewerkt aan het fenomeen van Heelheid en de processen. De kwamtummechanica en kwantumfysica hebben al bewijzen dat er meer samenhang is dan wij kunnen bedenken of ons voor kunnen stellen.

Ikzelf ben ook opzoek geweest naar die heelheid en processen en samenhang. En dat is me aardig gelukt denk ik. Nu moet ik het alleen nog goed op papier zetten maar dat gaat ook lukken.

Ik zag in je boekenlijst en mooie woorden “logica van het gevoel”  staan. Een mooie zin en ik heb het boek van Cornelis een jaar geleden of zo ook met veel belangstelling gelezen. Dus ik snap wat je bedoelt met die zin en het boek. Zelf volg ik dat gevoel ook erg in mijn grootste passie, de valkerij (het jagen met roofvogels). Daar komt de zogenaamde onderstroom waar je het over hebt veel tot uiting. Maar ook in organisaties en bedrijven moet dat nog meer om tot goede balansen te komen. Vandaar vind ik je teksten op het weblog erg goed.

Heel veel succes met alles. En nogmaals, bedankt voor de uitstekende en inspirerende teksten op je weblog!”

Kijk en dat inspireerd mij dan weer

(ik laat de naam van de schrijver even achterwege omdat hij nog niet naar buiten
wil treden met zijn proefschrift)