Technorati tags:

Introduction : Marie Rouet, President Edelman, France

Moderated by Guillaume du Gardier

Session description

Edelman intro: we moeten leren luisteren!
Market Sentimel publiceert vandaag een whitepaper:  Measuring the influence of bloggers on corporate reputation [7mb download]: analyses the impact on the public perception of Dell’s customer services of bloggers, with particular reference to Jeff Jarvis’s Buzzmachine, Steve Rubel’s Micropersuasion and Dwight Silverman’s Houston Chronicle Techblog.

– er zullen searchfeeds komen, zegt Mark Fletcher
– localisation is belangrijk en wordt dat nog meer. Feed in je eigen taal, zegt Technorati
– we gaan langzaam weg van technology, via aritocratie (webdesigners/beheerders) naar democratie (users), zegt Yahoo. Nu wordt de user de media. Kijk naar Flickr en kijk naar TagCloud.
– we moeten het web niet meer zien als een bibliotheek, met pagina’s, indexen, pageranks, maar we moeten een nieuwe metafoor bedenken. David Sifri beschrijft het als een eventstream, een conversationstream, van mensen met mensen (die een pagina maken), een representatie van aandacht voor iets of iemand, en dat is heel iets anders dan pagina’s en indexen. Je kunt je voorstellen hoeveel tijd dat kost, hoe dat is gegaan.
Hij krijgt applaus voor zijn mooie metafoor en zeer persoonlijke uitleg daar van.

Nu komt de Frappr map in beeld ook zo’n mooie tracking tool. Zo te merken schrijven zich nu veel mensen in op die map. Ik heb dat ook even gedaan. Zo kunnen we zien waar de deelnemers vandaag kwamen. Het waren er 33 toen ik inschreef. En nu? Frappr! Les Blogs. Hadden ze eigenlijk in het begon al moeten tonen dan hadden al die gezichten namen en locaties gekregen!
– Structured blogging waar Canter mee bezig is moet er voor zorgen dat je informatie krijgt bij je zoekopdracht die je wilt.
– Yahoo laat Yahoo Mindset zien waar je zelf kunt bepalen hoeveel commerciele informatie je wilt, door een schuibalkje te bewegen. Naar links is minder adds, naar rechts meer relevante adds. Dus searchengines gaan users meer in staat stellen de context aan te passen. Dit is pas een begin, maar het is de bedrijven duidelijk dat de gebruiker ook wat dat betreft in control wil zijn.
Over monitoring en tracking gesproken, we zien nu een artikel in wirednews over model anina op het scherm komen uit een vorige posting.
– Er is ook nog een discussie over tagging. Veel te lastig, veel te veel werk. Antwoord van Sifry: ja het kost werk maar de metadata is erg belangrijk en moet door de mensen zelf aangebracht worden. Zijn advies volg de toolmakers, het wordt vanzelf eenvoudiger na verloop van tijd, omdat we ervan moeten leren. Maar voeg alsjeblieft die metadata toe, je helpt er iedereen mee vooruit.
Pauze!