Technorati tags: ,

Dat ik vind ik wel een innovatief idee. Vandaar dat ik hier over wil schrijven. Ik kreeg een uitnodiging van InterimIC (bedankt Krijn) voor Diner Pensant. 120 Beslissers en beinvloeders uit de overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen debateren 6 december aan de hand van een aantal stellingen en keynotes onder het genot van een exclusief diner. Dit jaar is het thema: Van Creatie naar Innovatie.
De discussies worden door een moderator op een Blackberry ingevoerd en draadloos naar het ‘zenuwcentrum’ gestuurd waarna ze op een groot scherm zichtbaar zijn. De conclusies worden op het eind in de vorm van mindmaps getoond. Je vindt de mindmaps van Diner Pensant van vorig jaar ook op de website van InterimIC. Ook kun je de foto’s van vorig jaar bekijken. Lees hieronder o.a. de stellingen van dit jaar.

De conclusies van het diner van dit jaar zullen op 7 december
gepresenteerd worden op het grote Innovatie Event van het
Innovatieplatform.
Hier de stellingen. Het is goed om daar eens over na te denken, ook zonder dat je bent uitgenodigd 😉

"Innoveren betekent uitdagingen aangaan. En uiteindelijk bepaalt de gebruiker welke introductie een succesvolle innovatie wordt.

1e uitdaging: hoe kun je leren wat de klant wil?
"Als ik mijn klanten zou hebben gevraagd wat ze wensten, zou hun antwoord zijn: snellere paarden”. Henri Ford

2e uitdaging: hoe verander je het gebruikersgedrag?

“Midden jaren ’90 was de meest optimistische schatting ten aanzien van penetratie mobiele telefoons 25%.” Jeroen Hoenkamp, Vodafone.
(en het succes van SMS is compleet uit de lucht komen vallen)

3e uitdaging: hoe zet je nieuwe technologieën in de markt, in de 21e eeuw?
Innovation is the successful introduction of something new.”
Gerard Kleisterlee."

Ik voel me vereerd te zijn uitgenodigd. Helaas zit ik dan al op Les Blogs 2. Maar ik heb me gelijk even aangemeld voor het Nationale Innovatie Event.

Heb jij antwoorden op bovenstaande stellingen? Schroom niet om ze hieronder te vermelden.