Select Page

Windows Vista, Sony Vaio en Second Life: effe videodriver updaten

Ik dacht even dat wordt niks met Second Life onder Vista. Ik kreeg een melding dat mijn grafische kaart niet goed was. Jammer maar helaas. Maar Miel van Opstal van Microsoft had het al opgelost. Hij stuurde me direct een mailtje met een link. Daarmee kon ik mijn video driver updaten en jawel het werkt nu. Dit is de link naar die update (zip file). Dus heb je Vista op een Vaio en werkt Second Life niet? Dan zou dit de oplossing kunnen zijn. Bij mij wel in ieder geval.
(Disclosure: ik heb een Sony Vaio met Windows Vista van Microsoft in bruikleen.)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. JayAre Ewing

  Heb jij geluk, ik heb een stukje langer moeten zoeken…

  Antwoord
 2. Erik van Roekel

  Da’s lekker Hans, zo’n personal helpdesk medewerker als je ergens vastloopt.
  Anyway je doet het nodig met video. Als jij een file aanklikt, Windows Media Player 11 laad duurt het dan ook 3-5 seconden alvorens die video (eindelijk) start? ‘t valt mij op dat dit onder Vista net een paar seconden extra kost. Beetje irritant.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  @erik: nee, ik merk dat niet. Wel bij Internet Explorer.

  Antwoord
 4. Jansje

  Hay Hans, bij mij werkt het dus niet op die manier. Was het maar zo.. heb geprobeerd via de url het programma te downloaden om zo mijn videokaart te updaten. maar het werkt niet. Ik baal ook als een stekker. nieuwe laptop gekocht met alles erop en eraan zelfs vista! En nu kan ik niet SL spelen! 🙁 Jij nog ideeën?
  Groetjes!

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This