Select Page

Video’s in je blogposting afspelen met Cinegage vPIP

vPIP
Cinegage Utilities heeft een aardige tool om video’s in je bericht af te kunnen spelen in plaats van dat er een nieuw venster wordt geopend of een download start. Dat kan met vPIP (video Playing In Place).

Installatie
Het is eigenlijk heel simpel. Je installeert een javascriptje, dat er is voor blogger en WordPress. Maar er is ook een generiek scriptje, zodat ik dat hier ook kan installeren. Daarna ga je naar de Using vPIP pagina en kun je met een codegenerator wat gegevens invullen. Het handige is dat je ook ergens een plaatje neer kunt zetten dat dan dient als startplaatje. Wanneer mensen daarop klikken wordt de video gestart. Er wordt een close-button weergegeven om het scherm te sluiten en een toolbar om de video te kunnen stoppen e.d.

In werking zien
Door de code die gegenereert wordt in je blogposting (of andere website) te plakken werkt het. Je kunt het in werking zien in de posting met de video’s van de presentatie van Wim Veen. Zoals je ziet heb ik daar een QuickTime versie staan en een Windows Media versie. Degene die de video wil bekijken moet dus wel zelf de player hebben (in dit geval quicktime of windows media player). Wat me heel handig lijkt, maar dat moet ik nog uitproberen, is dat ik dus een screencast in flash nu in een posting kan laten lopen. Tot nu toe werd er een andere pagina opgeroepen en ik slechts linken naar die pagina.

De formaten
De formaten die ondersteunt worden zijn, alle quicktime formats zoals mp3, mp4, mov e.d., Windows Media formats zoals avi, wmv, wma en flash versies: swf en flv.

ThickBox
Wat ik nog niet aan de praat heb gekregen is de ThickBox. Dan wordt de video in het midden van je scherm opgestart in een nieuw venstertje en zie je de pagina van de weblog als een wazige achtergrond. Heel mooi. Maar dat werkt dus nog niet. Ik heb daar een vraag over uit staan bij support.

Update: probleem opgelost. Had een stukje code teveel toegevoegd. Als je op de quicktime klikt in de genoemde posting, zie je de ThickBox. Mooi!

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Willem

  Voor mensen die geen zin hebben om code in de template te plaatsen of die kennis ontberen is er een prima alternatief op:
  http://freevideocoding.com/
  Een paar gegevens invoeren en de code die je nodig hebt wordt gegenereerd!
  PS Hans Met de geluidsboxen aan klikt je site dat het een lieve lust is, totdat alle foto’s van het ANP seminar geladen zijn. Zou er een manier zijn om het geluid van die Flickr slide show uit te zetten?

  Antwoord
 2. Marc

  Mooie tool Hans, ga ik zeker eens naar kijken. Ben het wel met Willem eens dat niet iedereen staat te springen om coding in een post op te nemen, niet alle weblogsoftware gaat daar ook even flexibel mee om. Maar goed, het grote voordeel vind ik wel dat je daardoor op de betreffende weblog blijft, er geen extra schermen openen et cetera.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  @willem: hoi willem. Met die optie die jij noemt moet je toch ook code plakken? Maar bedankt voor de tip. Handig! Die andere op je weblog is trouwens ook mooi.
  Vwb dat getik, dat kan ik hier bij mij niet reproduceren. Ik hoor niks….Zijn er andere mensen die daar last van hebben?
  @marc: ja het feit dat er geen scherm geopend wordt vind ik mooi en verder ook dat je nu een plaatje neer kunt zetten (zou dus ook een playerschermpje kunnen zijn) ipv zo’n donker schermpje als je een wmv neer zet.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This