Select Page

Scenario’s voor 2020

Scenario Ik kwam op de elearning Themasite een interessant artikel tegen over hoe ons onderwijs er in 2020 uitziet. Daarbij is scenarioplanning gebruikt. Het lezen van de studie (On)voorstelbaar (on)voorspelbaar, Leerpraktijken in 2020   (pdf) is voor idereen die wil weten hoe scenarioplanning werkt, maar ook een doorkijkje wil hebben naar 2020 aan te bevelen. Ik zal in enkele postings aandacht aan deze uitgave van IVLOS geven. Daarbij richt ik me in eerste instantie op de invloed van de scenario’s op de samenleving. De 4 scenario’s die men heeft beschreven voor 2020 zijn:

– Ieder zijn eigen weg’: Leren x Individueel belang
– Kwaliteit heeft een prijs: ’Onderwijzen x Individueel belang
– Gemeenschappelijke waarden, vormend onderwijs: Onderwijzen x Gemeenschappelijk belang
– Kennis- en leergemeenschappen: Leren x Gemeenschappelijk belang

Ik kom in volgende postings terug op deze genoemde scenario’s voor wat betreft de invloed op de samenleving.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This