Select Page

Reading List: Shared OPML

Ik heb mijn OPML file ofwel mijn webfeeds ofwel mijn Reading List ook eens geuploaded naar Share Your OPML. Je kunt het resultaat zien. Het mooie is dat als je kunt zien wie er nog meer op een bepaalde webfeed geabonneerd zijn (met naam). Het getal geeft het aantal abonnees (via Shared OPML) en als je op het sterretje (*) klikt dan zie je ook wie dat zijn. Tenminste als ze dat willen delen. Als je dan verder klikt op die naam, zie je zijn reading list. Zo kom je dus weer op nieuwe ideeën. Omdat ik mijn eigen webfeed er ook tussen heb staan, zie ik dus ook wie zich op mijn feed hebben gabonneerd en ook hun reading list hebben geuploaded.
Hoe je een OPML kunt maken van je webfeeds? De meeste feedreaders hebben wel een exportmogelijkheid daarvoor. Dus dan maakt de feedreader die file voor je aan. Handig dus. Feeddemon kan dat in ieder geval ook.
Ik moet zeggen dat het heel inspirerend is om de Reading Lists van anderen eens te bekijken. Zo kom je weer heel wat interessante bronnen tegen.

Bedankt voor de tip Fred! Hij heeft zelfs een heel dossier gewijd aan Reading Lists.

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. Fred Zelders

  Hans, je moet op de Share Your OPML site ook zeker de optie ‘Subscriptions Like Mine’ eens aanklikken ( http://share.opml.org/likemine/ ) .
  Je krijgt dan een lijst met andere Share-Your-OPML-ers zien die een ReadingList hebben die relatief gezien grote gelijkenis vertoont met jouw lijst. Daar kan je ook weer inspiratie uit putten.
  Zo blijkt (niet verwonderlijk) dat jij in mijn Subscriptions Like Mine-lijst voor komt.
  Achter jouw naam staat een getal. Dat getal is een maat voor de overeenkomst van onze lijsten.
  Klik je op het getal achter de desbetreffende naam, dan krijg je weer een lijst met namen van leden wiens lijst weer op die van de desbetreffende persoon lijken.
  Het is verslavend 🙂

  Antwoord
 2. frEdSCAPEs

  Eerst Tibor, nu Hans, straks jij ?

  Hans heeft even geproefd aan het delen van ReadingLists via Share Your OPML. …

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  Ja dat had ik al gezien. Is een mooie optie.
  Bedankt voor je posting met link.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This