Select Page

Presentatie Albert Boswijk en Anna Snel op Emerce eday

Technorati tags:

Van de sessie van Albert Boswijk en Anna Snel over Experience Economy heb ik gisteren geen live verslag gemaakt. Vandaag zie ik dat Frankwatching het al keurig heeft samengevat. Je vindt het hieronder en natuurlijk op zijn blog. Ook Ronald Rovers heeft een stukje geschreven over deze sessie op de eday weblog, dat de sfeer goed aangeeft.
De sessie was druk bezocht. Zo’n 150 mensen. Het begin was wat rommelig doordat er geen geluid en op een gegeven moment ook geen beeld meer was, maar daar sloeg Anna zich prima. Zij had het met name over het verschil in terminologie (beleving, ervaring en experience) en dat experience eigenlijk niks nieuws is. Het is dus ook geen hype of zo.

Albert begon wel leuk met 3 vragen aan het publiek over ervaring. Dat bracht (inter)actie. Daarna gaf hij vooral veel voorbeelden. De theorie die hij behandelde komt uit zijn boek: Betekenis van belevenissen, een nieuwe kijk op de experience economy. Wanneer ik de sheets van Albert heb zal ik wat dieper daar op in gaan en als het goed is komt de video van Henk Jan ook nog online te staan zodat we het dan prima kunnen bekijken. Uiteraard kun je veel op mijn weblog vinden over het gedachtegoed van Experience Economy. Ik heb daarvoor een aparte categorie Experience Marketing. Daarnaast kun je in Flickr de nodige MindMapsheets over Experience Economy vinden.
Er kwamen op het eind van de sessie ook nogal wat vragen en er ontstond de nodige interactie. Kortom: een goede sessie.

Frankwatchings samenvatting:

 • Over de term Experience en het verschil met de engelse term: "Wij
  maken hier een onderscheid tussen een belevenis en een ervaring "

     
 • Over een belevenis: "Een geïsoleerd iets, een gebeurtenis of bijvoorbeeld een vakantie".
     
 • Over een ervaring: "Actie en reflectie. Een proces van doen en ondergaan, iets wat opbouwt. Oorzaak en gevolg".
 • Over de maatschappij en zakendoen: "Er is een climat change. Er verandert iets in hoe mensen met elkaar omgaan en zaken doen."
 • Over de invloed van technogie: "Nieuwe technologie creeërt ander soorten omgangsvormen."
     
 • Over "jongeren en SMS als voorbeeld hiervan: "Waar ben je? Wat doe je? Wat ga je doen?".
 • Over de DRVKKERY in Middelburg: "Alles in een concept. Een verdrievoudiging van verblijfstijd en omzet".
     
 • Over interdit,
  het concept van een reizend restaurant: "Je stuurt een SMS naar je
  vrienden, dat er vanavond ergens een (eenmalig) restaurant is en maakt
  een eetafspraak".

     
 • Over iPod: "Ik heb er een aan mijn
  moeder gegeven met haar favoriete jazzmuziek. Het hele wereld is
  anders. Ze is terug in de tijd en geniet".

   
 • Over
  bereiken en beraken: "Een wedstrijd tussen skaters met een iPod met
  speaker. Degene met de beste playlist krijgt de meeste skaters achter
  zich aan".

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

 1. Frank Meeuwsen

  Helaas werkt de trackback niet goed bij ons. Dus even op deze manier. Op http://tinyurl.com/dtdsb is een video te zien met ons interview(tje) en wat andere meningen over de sessie van Albert en Anna!

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This