Select Page

LearningGuide: het leren starten bij het begin

LearningGuide

Alfred Remmits
Ik was vanochtend bij LearningGuide om bij te praten met Alfred Remmits, CEO van dit bedrijf. We kennen elkaar al zo’n 15 jaar. LearningGuide was destijds in de persoon van Henk Arts ook aanwezig op de Office 2007 workshop van NewLevel.nl. Hij hield daar een presentatie (hier de audio en de video).

LearningGuide
Ik vind LearningGuide een interessant bedrijf, omdat ze een nieuwe kijk op leren hebben. En niet alleen een visie, maar vooral ook een product/dienst, nl. de LearningGuide zelf. Daarbij zie je ook weer een omkeringsprincipe, nl. niet starten bij de inhoud maar bij de gebruiker zelf, zijn taak en het proces. Het is een Electronic Performance Support System (EPSS). En de voorbeelden die ik gezien heb bij Alfred zijn erg sterk.

Presentatie
Ik heb een presentatie van Alfred over hun visie op leren, de trends en hun oplossing even in Slideshare bij mijn andere presentaties gezet.  

De link naar de presentatie in Slideshare.

Een prachtig whitepaper legt uit waarom een dergelijke aanpak eigenlijk beter is, of liever vanzelfsprekender. Natuurlijk gaat het in op wat een EPSS is, waarom je het moet overwegen en wat de voordelen kunnen zijn. Natuurlijk gaat formeel leren niet verdwijnen in dit plaatje, maar krijgt het een plaats in het geheel van leren. 
Download: Sustainable learning and support in 21C enterprises (pdf)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. Alfred Remmits

  Hoi Hans,
  Dank voor je leuke reactie. Ik heb inderdaad van het gesprek genoten. Ik heb redelijk veel materiaal inzake informeel leren en EPSS beschikbaar. Mocht er belangstelling voor zijn, laat het maar weten. Er zijn redelijk wat goede boeken over dit onderwerp geschreven, waarbij ik met name “Beyond E-learning” van Marc Rosenberg en het nieuwe boek van Allison Rossett kan aanbevelen.
  Ik wil je ook wijzen op 2 interessante congressen over dit onderwerp, zijnde “Moving Learning” op 13 juni in Londen en 14 juni in Nederland en het evenement van Elliott Masie (Learning2007) dat op 24-26 oktober plaats vindt in Orlando (US). Ook de nieuwsbrief van Elliott Masie (zie Masie.org) is erg interessant en gratis verkrijgbaar.
  Alfred

  Antwoord
 2. Kurt Keijzer

  Hans,
  Kan jij of iemand mij vertellen waar ik nuttige Nederlandse/Engelse sites kan vinden die over EPSS gaan. En dan bedoel ik niet de site van Learning Guide want Alfred ken ik al en doen we al leuke dingen mee.
  En natuurlijk ben ik aanwezig bij “moving learning “in juni. Is een aanrader !!!
  Kurt Keijzer
  Implementatie begeleider

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  hallo Kurt, Leuk dat je mijn weblog bezoekt. Ik heb een reactie gekregen van Alfred op je vraag. Charl Giesen zal je van extra informatie voorzien.

  Antwoord
 4. Kurt Keijzer

  Hans bedankt ! Nog de complimenten voor je weblog. Dit is een prima aanvulling op mijn informatie zoektocht naar de laatste trends rondom “leren”.
  Ik denk dat we elkaar nog wel zullen zien bij “moving learning” in juni en dan kunnen we meteen even kennismaken.
  Ik hou mij graag op de hoogte van de laatste trends en ik denk dat jij een aardig beeld hebt van wat er allemaal is.
  Momenteel ben ik samen met een collega voor Ordina implementation bezig met het schrijven van een propositie voor de invoering/gebruik van EPSS. En de learningguide komt daar natuurlijk ook om de hoek kijken .
  Tot juni ( denk ik )
  Kurt

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This