Select Page

Ik heb genoten

DSC01672Tjonge jonge, vorige week was al een prachtige week op het Orion College.  Maar deze week was nog indrukwekkender. Nu alle leerlingen afgelopen maandag binnenkwamen. Daardoor kregen de ruimtes de sfeer die hoort bij deze school.


De leerlingen gingen gelijk volop aan de slag en binnen een dag waren we up-and-running.

biesbosch20027 [1280x768]En als je dan de tweede dag naar de Biesbosch fietst dan kan het eigenlijk allemaal niet meer stuk. Heerlijk weer, prachtige natuur en goed gezelschap. Na een heerlijke fietstocht, een leuke boottocht heerlijk in het zonnetje, bezochten we het griend van de Biesbosch. We kwamen na een modderpad tussen hoge reuzebalsemienen en brandnetels bij een echte griendhut en kregen daar de nodige uitleg.

inrichten0010Een mooi moment in de week vond ik ook het inrichten van de ruimte door de leerlingen zelf. Want waarom moeten volwassenen bepalen waar alles komt te staan? Kinderen kunnen daar best zelf over nadenken en vervolgens hun plannen uitvoeren. Prachtig zoals ze dan discussiëren, redeneren en argumenteren. Met als resultaat een prachtig en sfeervol ingerichte ruimte waarin iedereen zich thuis voelt onder andere omdat hij/zij zijn zegje heeft mogen doen. 

gastcolleges0011En in die ruimte zitten we met 2 leergroepen. Dus niks aparte lokalen. Leerlingen passen zich snel aan. Want als je natuurlijk teveel geluid maakt heeft de buurgroep daar last van. Zo hadden we 2 gastcolleges tegelijkertijd in 1 ruimte. Aan de ene kant ging het over waarden en normen en aan de andere kant werd human science gegeven (volledig in de Engels taal!)

studium generale0030De afsluiting van de week was het Studium Generale. En dat werd ingevuld door gastspreker Arjan Haring, neuromarketing consultant; organisatieadviseur en docent creativiteit aan de Hoge School Utrecht. Hij had het in het kader van het thema bewustwording over de manier waarop onze hersenen werken. Aan de hand van een aantal praktische voorbeelden en oefeningen liet hij leerlingen en ouders merken dat het verstandig is om stil te staan bij de manier waarop je brein werkt. Ik heb ook een korte video compilatie gemaakt van deze middag.

Ik heb genoten deze week! En we beginnen pas.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This