Select Page

Ga ik WordPress eens uitproberen bij DreamHost?

Ik zit er sterk aan te denken om WordPress eens te gaan uitproberen. Niet dat TypePad me slecht bevalt. Integendeel, maar na het lezen van Neville Hobson’s posting over hosting bij DreamHost word ik steeds enthousiaster om een eigen server te hebben. Ook al is die gehost. En het lijkt me ook leerzaam om eens een ander platform te leren kennen  En als je ziet wat je bij DreamHost allemaal krijgt:

– disk storage: 20 GB (komt elke week 160 mb bij)
– bandwidth: 1 TB (jazeker terabyte; komt elke week 8 GB bij)
– 3000 emailadressen
– 1 gratis domeinnaam

Wew. That’s a lot!!

En je kunt met 1 klik een WordPress blog up en running hebben.Ook MediaWiki en nog veel meer leuke toepassingen. En dat voor $7,95 per maand, geen setupkosten en nu zelfs daar ook nog $50 korting op. Dus dat is nog geen $4 per maand! Ook worden QuickTime streams ondersteunt! Da’s dus weer handig voor mijn screencasts en filmpjes.
MoveableType is natuurlijk ook een mogelijkheid, alleen moet je dat dan zelf helemaal installeren. Die 1 klik optie voor WordPress vind ik toch wel interessant. Daarnaast is WordPress natuurlijk echt gratis en MovableType is dat niet echt. Ook zijn er heel veel plugins voor WordPress zag ik.

Als ik dit gaan doen zit ik natuurlijk wel met de vraag hoe ik met deze blog om ga. Natuurlijk loopt die voorlopig gewoon door en als ik al met WordPress ga doen, dan zal ik dat naast mijn huidige blog doen. Het importeren van de content naar WordPress gaat best goed heb ik eens uitgeprobeerd op WordPress.com, alleen zijn de urls compleet anders. Ik heb wel wat gelezen over het omzetten van de urls maar dat is een heel gedoe volgens mij.

Wie heeft er advies? Heb je ervaring met het overstappen? Zou je gewoon op TypePad blijven of juist niet? Of MovableType adviseren (of nog wat anders) Laat het me weten. Komende tijd is een mooie tijd om hier eens over na te gaan denken.

Technorati tags: , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

15 Comments

 1. Jaap

  Zeker doen, WordPress. Heeft de meeste en de beste plugins. One-click-install werkt als een zonnetje. Dreamhost kan nog veel goedkoper, ik ben al klant en geef de maximale korting weg voor mensen die ik aanbreng (ik verdien er zelf dus niets aan), zie hier: http://www.ditisberry.nl/archief/berry-deelt-uit-een-terabyte-dataverkeer-voor-anderhalve-euro/
  Komt erop neer dat je de couponcode BERRYDEGEKSTE moet gebruiken.
  Verder: importeren die hap, meerdere opeenvolgende weblogs is onoverzichtelijk. Hoe de urls eruit komen te zien weet ik niet; wel kun je de permalinkstructuur aanpassen zoals je zelf wil, en dat is echt simpel. Ik zou het allicht uitproberen.
  Voor een aantal goede wordpress-plugins, zie hier: http://www.ditisberry.nl/archief/de-vijf-beste-wordpress-plugins/ Met name Podpress is geweldig. Alle soorten media (audio, video in alle formaten) toevoegen door de url in een tekstveld te plakken en je krijgtm mooie embedded players in je berichten, en hij maakt van je wordpress-rss-feed bovendien een podcastfeed, waarvan je alle iTunes-settings enzo bijvoorbeeld gewoon binnen het CMS van WordPress kunt instellen. Ga ervoor, als je vragen hebt hoor ik het wel 😉

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Wow Berry, je maakt me nog enthousiaster!!
  Dat importeren houdt me nog wel bezig, aangezien de urls in alle zoekmachine nu verwijzen naar hansonexperience.com en als ik die omzet worden die dus niet bereikt. Als ik een andere domein ga nemen moet ik dus hansonexperience.com in de lucht houden. Maar misschien komt daar advies over hier. Je aanbod is geweldig!

  Antwoord
 3. André Manssen

  Hallo Hans,
  Zou het mogelijk zijn dat je mij van de ontwikkelingen op de hoogte houdt? Ik ben nl. ook op zoek naar een andere weblogmogelijkheid.
  Ik zit momenteel bij http://www.web-log.nl.’n Account is hier gratis, maar niet groter dan 20 MB. Ik heb bijna mijn MB’s verbruikt. Meer MB is mogelijk, maar dan moet ik een betaalde account nemen. Of ik moet in mijn huidige (gratis) account gaan schrappen. Oude postings eruit, enz.
  Web-log.nl werkt momenteel met Typepad. Maar ik vind WordPress ook interessant.

  Antwoord
 4. Frank Meeuwsen

  Hahaha…Hans, wil je geloven dat ik gisteren met exact hetzelfde idee heb zitten spelen om naar Dreamhost te gaan? Ik las op i-marco.nl een enthousiast verhaal en ik heb al meer pro-am bloggers hier goede verhalen over horen vertellen.

  Antwoord
 5. Hans Mestrum

  Ha Frank, toeval?
  ik heb het gisteravond al opgezet met de couponcode die Jaap hierboven noemt (nog eens 97 dollar korting!). Gelijk ook een gratis domein aan laten maken (hansmestrum.com) en wordpress met 1 klik geinstalleerd. Quicktime streaming alvast aangezet. Nu even wachten tot het domein live is.

  Antwoord
 6. Vincent

  Damn, dat klinkt inderdaad goed! Ik heb laatst autoblog.nl overgezet van Pivot naar WordPress en ik ben erg tevreden, zoals hierboven ook al wordt beschreven is er een zeer groot aanbod aan plugins dus eigenlijk is alles mogelijk.
  Ik zag dat Dreamhost ook meerdere domeinen ondersteunt, iemand daar ervaring mee?

  Antwoord
 7. Maarten Schenk

  Hallo Hans,
  Ik zou toch aanraden om voor Movable Type te kiezen (uiteraard), maar met een paar heel goede redenen:
  -Eens op WordPress zit je vast. Er zijn geen export mogelijkheden om je berichten en reacties ooit nog naar een ander systeem te kunnen zetten
  -Movable Type is gratis voor persoonlijk gebruik, en voor slechst €69 heb je al een levenslange licentie die je recht geeft op support via een help ticket systeem, iets wat soms best handig kan zijn…
  -Ook voor Movable Type zijn er tal van plugins: http://www.sixapart.com/pronet/plugins
  -Naast je berichten en je reacties kan je via de nieuwe StyleCatcher plugin ook de lay-out van je TypePad site meenemen
  -Het URL formaat van Movable Type is hetzelfde als dat van TypePad: als je dus je domeinnaam overzet, hou je al je Google-rank.
  -Volgende dinsdag komt Movable Type 3.3 uit. Eén van de nieuwigheden daaraan is dat er nu ook een installatiewizard bij zit. Movable Type installeren duurt nu minder dan vijf minuten (en als je hulp nodig hebt, je weet me wonen…)
  -Ik weet niet hoe het met WordPress zit, maar Movable Type is beschikbaar in het Nederlands.
  Ik zou zeggen, zet ze een keer naast elkaar…
  Groeten,

  Antwoord
 8. Hans Mestrum

  Wat ik nu een voordeel vindt is dat ik bij Dreamhost gewoon op een knop kan drukken en klaar is de installatie met sql server en al. Maar ik ga zeker de nieuwe versie eens bekijken. Want dat de permalinks e.d. (en dus de google juice) hetzelfde kunnen blijven is toch wel heel handig!

  Antwoord
 9. Hans on Experience

  Of toch MovableType 3.3?

  Morgen komt MovableType 3.3 uit met een handige installatiewizared, volgens Maarten. Daarmee is de installatie in 5 minuten te doen. Kijk das interessant. Voordeel van MovableType boven WordPress, voor mij tenminste, is het feit dat ik eigenlijk eenvou…

  Antwoord
 10. Jaap

  – WordPress is er ook in het Nederlands: http://michel.klijmij.net/index.php/wordpress-nl/
  – Ik weet verder niet hoe het werkt enzo, maar ik vind aardig wat scripts waarmee je van wordpress naar bijvoorbeeld MT kunt exporteren:
  http://www.papascott.de/archives/2004/09/01/export-from-wordpress/
  – Ik zou inderdaad gaan voor een mogelijkheid om de permalinkstructuur te behouden. Maar tadaa, zie hier een handleiding om dat met WordPress te doen:
  http://adamstiles.com/2005/10/painless_switch_from_typepad_to_wordpress/
  – Verder heeft WordPress volgens mij gewoon veel méér gratis plugins en themes.

  Antwoord
 11. Hans Mestrum

  @jaap, bedankt voor de links. Ik had ze al gezien 😉 Overigens komen er ontzettend veel themes bij door de stylecontest: http://www.thestylecontest.com/
  Als ik de export/import links lees dan is het nog een heel gedoe. Daarnaast heb ik email gekregen waarin juist gewaarschuwd wordt voor al die plugins van WP. Ze kunnen het systeem onstabieler maken of zijn zelfs incompatible. Ik heb dat zelf vanochtend al gemerkt.
  Ik merk dat ik door al die plugins en themes bij WP snel de bomen door het bos niet meer vindt. Logisch want er wordt zoveel gemaakt. Maar wat is dan goed en hoe vind je iets wat goed is.
  Dus ik ga MT zeker proberen als preferrend systeem.

  Antwoord
 12. Jaap

  Betere compatibiliteit met Typepad lijkt me inderdaad een goede reden om voor MT te kiezen. Maar toch nog even ter verdediging van de plugins: als hij niet werkt schakel je hem toch weer uit? Meestal werken ze gewoon. Een site die ik heb gebouwd heeft wel vijftig plugins, zie http://www.ans-online.nl/gebruikte-plugins . Hier staan heel veel heel goede plugins.
  Er zijn inderdaad veel themes. Goede vond ik door te googlen op zinsneden zoals “Favorite wordpress themes” (voor plugins geldt uiteraard hetzelfde), dan kom je al snel op weblogpostings waarin webloggers een paar persoonlijke voorkeuren tippen. Zelf vind ik K2 heel mooi, en alle K2 styles die specifiek voor K2 zijn gemaakt zijn ook heel mooi. Zelf heb ik met K2 deze site gemaakt: http://www.ruimteinlux.nl.

  Antwoord
 13. Alfred

  Ben net weer teruggegaan naar Dreamhost met mijn WP-blog, maar de one click-install zorgde voor een hoop trammelant. Ik deed dus eerst die one-click install en daarna verhuisde ik de inhoud van mijn vorige host naar DH. Gevolg was dat allerlei plugins errors gaven. Maar goed, als je voor het eerst WP gebruikt, dan kan het wel, je kunt ook in WP je oude spul van andere blogsoftware importeren. Ten slotte: je hebt het over een eigen server. Dat is natuurlijk niet zo, voor dat geld. Je krijgt space op een server en die server die deel je met anderen. Shared hosting is dat. Ik zie dat aan het bedrag dat je noemt. Een eigen server huren daar gaat vanaf 100 dollar per maand of zoiets, dat is andere koek, heb je natuurlijk niet nodig. En dan nog wat: DH is erg transparant en houdt je dagelijks op de hoogte van wat er allemaal gebeurt. Het lijkt soms alsof er veel problemen zijn, maar ze hebben zo ontzettend veel servers en een half miljoen leden over de hele wereld. Enfin, ik ging er verleden jaar weg omdat ze toen (naar later bleek) die enorme stroomuitval hadden in Los Angeles, maar na dat zuinige gedoe hier bij de hostingbedrijven in Nederland ben ik nu weer terug, want je kunt daar, als je wilt, zo ontzettend veel, al is het maar enorme backups maken van je bestanden. Succes, bye.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This