Select Page

Europe. A beautiful idea?

NexusZaterdag 4 december ga ik naar de Nexus Conferentie 2004 met bovenstaande titel. De Nederlandse regering bood het Nexus Instituut de gelegenheid om in de tweede helft van 2004 over deze vragen een reeks internationale conferenties met zowel vooraanstaande ‘denkers’ als ‘beslissers’ te organiseren. Deze slotconferentie is openbaar. Vele belangrijke (internationale) sprekers zullen zich bezig houden met de vraag: Wat is nu nog de betekenis en politieke relevantie van de idee Europa?
Het Nederlandse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie biedt een unieke kans om deze vraag op de internationale politieke agenda te plaatsen en het maatschappelijk debat over de toekomst van Europa te openen. Een reeks fundamentele vragen kan zo aan de orde komen: Welke waarden koesteren we en waarom? Welke ideeën zijn in onze samenleving dominant, wat zijn de vooronderstellingen en consequenties? Welke verantwoordelijkheden en mogelijkheden heeft de Europese politiek? Wat zou alle Europeanen moeten binden? Hoe kan het Europese beschavingsideaal gecultiveerd worden? Wat zou de rol van Europa in de wereld moeten zijn? Wat betekent het om burger van Europa te zijn?
Download het uitgebreide programma van de Nexus conferentie 4 december 2004 (.pdf)
Download het persbericht van het Ministerie van Algemene Zaken m.b.t. deze conferentie en de vraagstelling.
Download de bevindingen van enkele andere conferenties in dit kader:
Europe_den_haag_2
Den Haag 7 sept. 2004 Opening
Warschau 1-3 okt. 2004
de site van het nederlandse voorzitterschap van de EU


Het programma is als volgt:
09.00 Welkom Rob Riemen
09.10 Inleiding Atzo Nicolaï
I a citizen of europe
09.20 Lezing door Adam Zagajewski
10.00 Discussie met Modris Eksteins, Karl Schlögel, Simeon Saxe-Coburg Gotha, Kalypso Nicolaidis, Bassam Tibi en Miguel Maduro o.l.v. Rob Riemen
11.15 Pauze
II european culture and education
11.40 Lezing door Jacqueline de Romilly
12.10 Discussie met George Klein, Adam Zamoyski, Ivan Fischer, Yvonne van Rooy en Jos de Mul o.l.v. Rob Riemen
13.30 Lunch
14.15 Concert: Schönberg Ensemble met volksliederen van Luciano Berio
III european values. the philosophical de bate
14.45 Discussie met Gianni Vattimo, Tzvetan Todorov, Michael Sandel en Thomas Pangle o.l.v. Marjolijn Februari
16.00 Pauze
IV final debate. europe. a beautiful idea ? agenda for the future
16.30 Discussie met Jan Peter Balkenende, ZKH Prins Hassan bin Talal, José Manuel Barroso, Fritz Stern en Mario Vargas Llosa o.l.v. Timothy Garton Ash
18.00 Slotbeschouwing Jan Peter Balkenende
18.10 Afsluiting Rob Riemen
18.15 Receptie

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This