Select Page

Phew: Alex Steffen, author of Worldchanging op Le Web3

Alex Steffen van Worldchanging.com: wie is hij en wat doet ie?
Tjee, na Hans Rosling (bekijk de prachtige video) heeft de organisatie van Le Web 3 ook Alex Steffen vast weten te leggen. Hij is schrijver van het boek Worldchanging: A Users Guide for the 21st Century en CEO van Worldchanging.com. Ik heb het nog niet gelezen, maar het sluit zo goed aan bij de tijdsgeest als ik lees waar het over gaat:

“Worldchanging: A Users Guide for the 21st Century is a groundbreaking compendium of the most innovative solutions, ideas and inventions emerging today for building a sustainable, livable, prosperous future. From consumer consciousness to a new vision for industry; non-toxic homes to refugee shelters; microfinance to effective philanthropy; socially responsible investing to starting a green business; citizen media to human rights; ecological economics to climate change, this is the most comprehensive, cutting-edge overview to date of what’s possible in the near future — if we decide to make it so.”

Waar staat Worldchanging.com voor?
En Worldchanging.com staat hier voor:

“WorldChanging.com works from a simple premise: that the tools, models and ideas for building a better future lie all around us. That plenty of people are working on tools for change, but the fields in which they work remain unconnected. That the motive, means and opportunity for profound positive change are already present. That another world is not just possible, it’s here. We only need to put the pieces together.”

Het nieuwe tijdsbeeld: we moeten ZELF wat doen
Dat past natuurlijk allemaal weer perfect wat Ervin Laszlo pas geleden zei. We bepalen zelf wat er gebeurt. We moeten niet afwachten, maar iets doen. Te beginnen met het nemen van onze verantwoordelijkheid. We moeten onszelf niet buiten de natuur plaatsen, maar onszelf zien als onderdeel van het systeem. En dan nog wel een gesloten systeem, waar in principe niets uitgaat en niets in komt (behalve zonlicht). Met een dergelijk systeem moeten we dus anders omgaan. En daar gaat het meer en meer om. Prachtig dat op een dergelijke conferentie als Le Web 3 daar zelfs over gesproken wordt.

Maar David Weinberger en Marc Canter komen ook 😉
Ik ben blij dat ik ingeschreven heb op Le Web 3. Alleen al omdat Hans Rosling en Alex Steffen er spreken is het de moeite waard. Maar natuurlijk is het ook gaaf om Marc Canter en Davind Weinberger nu ook eens aan het woord te horen en al die anderen natuurlijk.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Hans Mestrum

    Jammer dat hij er op het laatste moment toch niet bleek te zijn.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This