Hoe vond ik ziki?
Via Marjolein Hoekstra kwam ik terecht bij ziki.

Ziki verzamelt al je content?
In ziki  kun je bijna alles stoppen wat een webfeed heeft. Bezoek mijn ziki maar eens. Je blogpostings, video’s,foto’s etc. worden keurig bijgehouden. Voordeel daarvan is dus dat je al jouw content bij elkaar hebt op één pagina. Bezoekers kunnen de postings ook lezen. Daarmee is het dus ook een soort reader. Daarnaast haalt ziki de statistieken uit feedburner en technorati, waardoor je de authoriteit van een weblog kunt zien. Als je de reactie die je ergens geeft in coComment bijhoudt, kun je die natuurlijk ook laten zien.Met ziki kun je social networken
Via tags en allerlei andere zoekmechanismes weer mensen vinden die interessant zijn. En natuurlijk kun je die weer toevoegen aan je netwerk of op je reading list zetten. Je groepen waartoe je behoort kun je ook ingeven en zo krijg je dan bijvoorbeeld een LinkedIn en OpenBC button. De Skypebutton geeft aan of je online bent en als je er op klikt wordt Skype opgestart. Je ziet je laatste bezoekers (als ze in ziki zitten) en je kunt zien wie er in je community zitten of je hebben toegevoegd.

Archives, tagclouds en feeds
De tags worden automisch gegenereerd op basis van je content en kun je zelf ook invoeren. Uiteraard zijn er archieven van eerdere postings, video’s etc. En je ziet dan ook de tags die daar weer bij horen in de kantlijn. Een mooie tagcloud brengt alle tags over al je content in beeld.
Alles heeft weer een webfeed en zelfs opml van alle content bij elkaar ontbreekt niet.

Nog veel meer
Je kunt nog veel meer toevoegen, zoals maps en events. Maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Wie zitten erachter en wat is hun concept?
Dat kun je mooi hier lezen of op hun blog.

Mooi spul. Als je nu nog een mogelijkheid hadden om het hele zaakje in html te krijgen, dan zou dat een mooie homepage kunnen zijn. Ik zal dat eens doorgeven als tip.