Relevante postings: wat is dit nu weer?

Tja, wat hebben we nu weer aan de blogfiets hangen zul je misschien denken als je sommige postings ineens ‘opgeleukt’ ziet met relevante postings. Nou dat komt zo. Ik ben aan het overstappen op MovableType. En daarin heb ik een tag plugin geïnstalleerd van Ogawa die het mogelijk maakt om met tags te gaan werken. Als je op mijn gemirrorde nieuwe blog kijkt: http://hansonexperience.hansmestrum.com dan zie je ze onder de postings staan en aan de rechterkant in een lijstje. Dat gaat straks natuurlijk een tagcloud worden. Maar ik wilde eerste zien wat het doet. Op basis van die tags en hoe vaak ze voorkomen bij een posting harkt MovableType dan relevante postings bij elkaar. En die kopieer ik ook even op mijn TypePad blog, omdat ikde postings identiek wil laten zijn. Ja, ik post mijn berichten voorlopig dus dubbel. Het aantal relevante berichten dat getoond wordt kan ik instellen. Dat staat nu standaard op 10.
Marjolein vroeg net al of ik er geen datum bij kan zetten, zodat je kunt zien hoe oud een bepaalde posting is, immers als een posting een jaar geleden getagged is zou hij best wel eens als meest relevante posting gevonden kunnen worden. Maar dat zie je natuurlijk zo als je door klikt. Als je bijvoorbeeld bij de posting over Microsoft Weblogsoftware kijkt, zie je een lijstje waarin Scoble een paar keer voor komt. De meest recente staat bovenaan en daar zie je dat hij vertrokken is bij Microsoft. Die daar onder zeggen ook iets over Scoble maar zijn ouder. Zo kun je dus door de tijd heen een tag en de bijbehorende berichten volgen.
Waarschijnlijk zijn er nog veel interessantere mogelijkheden voor tagging in MovableType, maar daar kom ik gaandeweg wel achter. Ik vind dit al wel een mooie toevoeging van MovableType ten opzichte van TypePad. Want daarin kan ik het zo niet (zo simpel). Ik denk dat ik categorieën straks wellicht niet meer ga gebruiken (of ze omzet naar tags) en dat ik Technorati tags en mijn eigen tags ook wil laten samenvallen. Nu voer ik ze nog apart in. Ook in MovableType. Alhoewel dat daarin een stuk makkelijker gaat.

 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This