KeePass Password Safe

Gisteren had ik weer zo’n mooie ‘stumble upon’. Ik kwam via via uit bij KeePass. Een open source en gratis password manager. Ik vond het op deze weblog, met een uitgebreide beschrijving. Prachtig. Past in de categorie klein maar fijn. Je passwords worden in een sterk versleutelde database opgeslagen en je kunt op de groepen die je kunt aanmaken verschillende wachtwoorden zetten. Net als natuurlijk een wachtwoord op de database zelf. Je kunt natuurlijk ook verschillende databases aanmaken. Ook een keydisk is mogelijk, maar dat heb ik niet uitgeprobeerd.
Door de auto-type functie en de random passwordgenerator hoef je niet al je wachtwoorden en inlogcodes etc. te onthouden. Het gebruiken van ctrl-alt-a (of een andere toetscombinatie) is al voldoende. Ja je moet natuurlijk wel je keymasterwachtwoord onthouden, anders kom je niet meer in de database. Die is nl. daarmee gelocked. En het kraken van die databasefile is onbegonnen werk. Dan ben je je passwords dus voorgoed kwijt. Met een keydisk of usb stick kun je er voor zorgen dat je de passwords altijd bij de hand hebt en ze dus ook op andere plekken gebruiken. Je kunt de ervaringen van anderen hier lezen.

Technorati tags: ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Carlo

    Thanks for visiting SpaghettiTech, I’m glad you enjoyed my review and KeePass.
    Sincerely, Carlo.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This