Select Page

Bloggers op conferenties?

Op Veranderblog staat een posting over Social software t.b.v. conferentie. Dit naar aanleiding van een SURF conferentie. In die posting komt vooral het bloggen bij conferenties aan bod en doet Marja enkele aanbevelingen. Ik ben het niet helemaal eens met het feit dat ze zoveel nadruk legt op om professionals en keynotesprekers te laten bloggen. Ik zou ook de grassroot kant willen belichten. Ook deelnemers moeten kunnen bloggen en ondersteunend personeel, of buitenstaanders die er niet zijn geweest maar de blogs lezen. Dat hoeft niet per se tijdens het congres, maar zeker ook erna. Het nadenken hoe je dit kunt stimuleren gaat verder dan het aanbieden van streaming video, podcasts e.d. Alhoewel dat natuurlijk een conferentie ook interessanter maakt. Getuige ook Den Haag Telecom waar al dit soort technische mogelijkheden aanwezig waren.
Dit soort toeters en bellen zal zeker bij komende events uitgenut worden. Maar een cruciale vraag is: hoe bereiken we het publiek om er over te gaan bloggen, podcasten etc.? Want dan begint de ‘conversatie’ pas echt.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. Fred Zelders

  Hans, ik ben het helemaal met je eens.
  Laat iedereen die wil bloggen podcasten video-en etc dat gewoon doen. Hoe meer hoe beter.
  Waar je de professionals (materie-deskundigheid) op moet zetten is het op het web (of uit andere bronnen) opsnorren/spotten, ordenen, labelen en serveren van ALLES wat er over dat event geschreven, gesproken, etc. is en vooral wat de reacties daarop zijn en wat de discussies zijn.
  Kortom: de upstream aanpak.
  DAT is wat er nu dankzij dat prachtige web allemaal kan!

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  Ja fred, maar dan de cruciale vraag: hoe bereiken we het publiek zodanig dat ze dat allemaal gaan doen? Ik kan als organisator ook upstream iets aanbieden/faciliteren waardoor ‘het’ allemaal gaat gebeuren. Ik benieuwd of je daar ideeën voor hebt.

  Antwoord
 3. Fred Zelders

  Bijvoorbeeld: Een post schrijven waar een event (dat jouw interesse heeft) wordt aangekondigd. Met daarin alvast wat achtergrond info en gedachten en meteen melden dat je op jouw weblog een plaats gaat inruimen om alles wat er over ‘los komt’ te bekijken en te aggregeren en te serveren.
  De url van die post vervolgens mailen naar een aantal bloggers en andere key-spelers en naar de organisatie natuurlijk.
  Dat is upstream-kwadraat. Of denk jij daar anders over?

  Antwoord
 4. Hans on Experience

  @fred: ik heb daar eens over door zitten denken en inderdaad is dat de manier. Ik heb er gelijk over geschreven in de reacties op Veranderblog. Ik ga daar zo meteen maar eens een posting aan wagen.
  Ik wil nog toevoegen dat een organisatie van een evenement zelf ook kan ‘luisteren’, aggregeren, laten zien en voeden. Dus:
  – aankondiging naar bloggers (bij voorkeur een soort sneak peek)
  – luisteren wat er geschreven wordt (via watchlists e.d.)
  – aggregeren en laten zien op evenementen website/weblog, deze link doorsturen naar anderen
  – voeden door zelf te participeren in de discussies op andere blogs
  – bloggers die actief zijn (geweest) in de voorfase uitnodigen te komen bloggen, foto’s te maken, interviews af te nemene etc.
  – dit weer aggregeren, laten zien en voeden etc.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This