Select Page

Deutsche Bank Research: weblogs voor corporate communication?

Deutsch_bank_research_corporate_blogs_1Deutsche Bank Research heeft 22 augustus een rapport uitgebracht in hun rubriek Economics: Digital Economy and structural change van 8 pagina’s met als titel: Blogs: The new magic formula for corporate communications? (.pdf)
Het feit dat een gerenommeerde bank als deze aandacht besteed aan de mogelijkheden om blogs in te zetten als corporate communicatie is op zich al het vermelden waard.
Het rapport behandelt de opkomst en groei van blogs, de status in Duitsland (zo’n 60.000 blogs), bespreekt de strategische kwesties zoals monitoring, policies en corporate blogs. Daarbij komt ook aan bod of corporate blogs geschikt zijn voor externe communicatie. Immers, een blog moet passen bij de cultuur van het bedrijf, de verwachtingen en resultaten moeten van tevoren afgesproken zijn, er moet duidelijkheid zijn over het format waarin geblogd wordt en juridische consequenties moeten worden gewogen, vooral bij beursgenoteerde bedrijven. Daarnaast moet er voldoende stof tot bloggen zijn en is het linken naar andere sites niet altijd in het voordeel van het bedrijf vanwege een andere profilering. Tot slot wordt er op gehamerd dat er blogging policies komen.
De conclusie van het rapport is dat er mogelijkheden zijn voor een CEOblog en een customer relationship blog. En zeker ook voor het bloggen als intern communicatiemiddel. Als bovengenoemde zaken goed in kaart zijn gebracht.
Het rapport eindigt met een epiloog van de managing director Norbert Walter van Deutsche Bank Research waarin hij oproept te gaan bloggen. Hij zegt: "Good examples in practise are just as important as a corporate blogging guide. Let’s get blogging!"

Technoratie tags:, , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. Manoj Sinha

  You have a great blog with an interesting assortment of links and articles..too bad some of them are not in English though. Would be cool if your blog tool offered translation services for non-english posts. Thanks for the blog!

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  Hi Manoj, thanks for you comment and compliments. Yes, I just started in English and for my foreign readers iI have the cateory in English. Do you (or anyone else) know of such a translation service on a blog?

  Antwoord
 3. Hans on Experience

  2007 will be a breakthrough year for corporate blogging

  Wew! Tja als dat eens waar wordt. Jim Nail legt in ieder geval even uit waarom dat zo zal zijn in: The Outlook for Corporate Blogs. Hij ziet 5 indicatoren waarom er een doorbraak zal zijn:Indicator #1: Mainstream industries join the corporate…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This