Select Page

Belevenissen in een brede maatschappij context

In Een nieuwe kijk op de experience economy lezen we dat er een interactie bestaat tussen de fysieke, sociaal-culturele en maatschappelijke omstandigheden waarin iemand bevindt en zijn denkwijze, zijn behoeften. Deze interactie beïnvloedt betekenis, zin, waarde en handelen. Naar aanleiding van een schema van Beck en Cowan heb ik een schema van de 8 niveaus van denken en handelen gemaakt (.pdf mindmap), zoals Albert Boswijk ze in bovengenoemd boek beschrijft. Het is duidelijk dat op verschillende plekken in de wereld verschillende waardesystemen werkzaam zijn. Bij de bedrijven is dat niet veel anders. Ik vind het een mooie aanvulling op het schema van de kennistheorie van Arnold Cornelis. IN het boek staat nog een ander mooi schema dat ik nog zal maken en toe zal voegen.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This