On-line video viewing

On-line video viewingVoor steeds meer internetgebruikers wordt het bekijken van video’s online een gewone bezigheid. Meer dan de helft van de internetgebruikers doen dit minstens eenmaal per maand, 27 procent minstens eenmaal per week en vijf procent dagelijks. Het bekijken van online video’s van hoge kwaliteit neemt bovendien nog steeds sterk toe.
 
Dat blijkt uit een onderzoek (pdf)  van de Amerikaanse Online Publishers Association (OPA) dat in oktober en november 2004 werd uitgevoerd door surveysonline.com van Frank N. Magid Associates. Bij het openen van de website van één van de leden van de OPA opende zich een popup met vragen. In totaal namen 27.841 internetgebruikers van dertien jaar en ouder deel. (persbericht)


Samenstelling videokijkers
De demografie van de online videokijker is voor marketeers buitengewoon aantrekkelijk: 23 procent heeft een inkomen van 100.000 dollar of meer. Voorts heeft 87 procent breedband internet op het werk en 76 procent surft ook thuis via een breedbandverbinding.

Tijdstippen en typen video’s
Het kijken van online video’s gebeurt doorgaans thuis. Hoewel 47 procent van de deelnemers aan het onderzoek overdag (tusssen 8.00 en 17.00) video’s kijkt, bevindt de echte piek zich met 57 procent in de avonduren van 17.00 tot 23.00 uur. Ook in de weekeinden is een (kleinere) piek te bespeuren.
De meest bekeken video’s zijn nieuwsclips (66 procent), gevolgd door films en trailers met 49 procent. Samenvattingen van sportwedstrijden zijn echter de meest frequent bekeken filmpjes: 48 procent van de onderzochte populatie bekijkt deze wekelijks en 11 procent dagelijks. 

Marketingkansen
De onderzoekers menen dat er een groot potentieel ligt in online video advertenties. De onderzochte consumenten reageerden hierop ronduit positief. 70 Procent had weleens een video-advertentie online bekeken, en liefst 44 procent had actie ondernomen naar aanleiding van het bekijken van deze advertentie. Meer specifiek: 34 procent bekeek een website, 15 procent deed een verzoek om informatie en 14 procent ging naar een winkel uit interesse voor een product. Uiteindelijk besloot 9 procent om daadwerkelijk tot aankoop over te gaan en 3 procent abonneerde zich op een bepaalde dienst als gevolg van het bekijken van een online videoadvertentie.
(bron)

 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This