Experience: Digital Storytelling

Geheel in lijn met de nieuwe ontwikkelingen in de Experience Economy en speciaal daarbinnen de toenemende aandacht voor het verhaal, zoals Rolf Jensen beschrijft in zijn boek De Droommaatschappij is de opkomst van het fenomeen Digital Storytelling. Maar wat is het?
Volgens Bernajean Porter is dit fenomeen het beste te omschrijven als:
“Digital storytelling takes the ancient art of oral storytelling and engages a palette of technical tools to weave personal tales using images, graphics, music, and sound mixed together with the author’s own story voice.”
In dit artikel uit TechLearning staan enkele kenmerken. Goede digital stories:
– Are personal
– Begin with the story/script
– Are concise
– Use readily-available source materials
– Include universal story elements such as conflict, transformation, and closure.
– are told in a way that allows the audience to identify with them, remember them, and be changed by them.
– Involve collaboration
In het bovengenoemde artikel staan veel link naar interessante websites.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This