Select Page

E-commerce-omzet neemt toe, klanttevredenheid neemt af

Ict_barometer_1In Emerce is een artikel te lezen over een onderzoek van Foresee Results naar e-commerce omzet en klanttevredenheid in de VS. Alhoewel de omzet stijgt, daalt de klanttevredenheid. Dit komt volgens het rapport doordat e-commerce bedrijven zoals Amazon er andere diensten bij zijn gaan doen waardoor ze van hun klanten vervreemden. Daarnaast wordt de markt volwassen en de consument dus kritischer. Volgens Ernst & Young’s ICT Barometer (pdf) is het Nederland ook niet allemaal koek en ei. 65% van de ondervraagden geeft aan dat e-commerce activiteiten slechts beperkt succesvol zijn. Er is wel een stijging te zien in het gebruik van internet voor het vergelijken van prijzen. Dit doet de helft van de ondervraagden. Een stijging van 20% ten opzichte van 4 jaar geleden.
Zie ook Zibb.
Update:Naar aanleiding van een reactie van Marco van Marketingfacts is het in dit kader goed te kijken naar een posting van Erik van Roekel. Daarin staat: diversificatie verlaagt de klanttevredenheid. Er wordt verwezen naar het ACSI Annual e-commerce rapport 2005 .

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. mf

    Zie ook het eerdere bericht ‘Diversificatie verlaagt klanttevredenheid’ van Erik van Roekel op Marketingfacts.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This