Het Orion College is een bijzondere school. Ze zijn daarom genomineerd voor een grote prijs. Als je het onderstaande aanspreekt zou je op ze kunnen stemmen op: www.durvendelendoen.nl.
Kies voor Inzendingen, Noord Brabant en de categorie 50.000 euro. Dan zie je in het lijstje het Orion College staan. Door er op te klikken en je emailadres in te vullen kun je stemmen. Je krijgt een mailtje dat je even moet bevestigen. Dan telt je stem mee. Dit project verdient steun. Lees maar eens wat het Orion College zich ten doel stelt:

“Het Orion College heeft zich ten doel gesteld om kinderen onderwijs te geven in een context waarbij sprake is van waardering voor eigenheid, respect, integriteit, verantwoordelijkheid, zelfdiscipline, betrokkenheid en waar vooral intermenselijke relaties, communicatie en creativiteit centraal staan. De leerlingen krijgen een traject aangeboden waarbinnen alle ervaringen een plaats krijgen. Een leertraject waarbij zijn leven gezien wordt als deel van een groter geheel, leerlingen van zichzelf en elkaar weten en accepteren wat hun sterke en zwakke kanten zijn en waar ze elkaars hulp nodig hebben. Deze school wil zich profileren als een school voor vo waar elke begeleider, vanuit een kindgerichte benadering, jongeren begeleidt hun eigen (leer)behoeften te ontwikkelen en te realiseren, zodat ze kunnen zijn wie ze zijn. Leerlingen worden begeleid in het in het ontwikkelen van het totaal van hun vermogens, in sociaal, mentaal, intellectueel, fysiek, emotioneel en spritueel opzicht.”

Externe link: http://www.durvendelendoen.nl/index.cfm?fuseaction=main.inzendingen_showinzending&id=202