Select Page

De opkomst van een nieuwe subcultuur: Cultural Creatives

Al eerder heb ik het gehad over Ervin Laszlo en zijn boek MacroShift. In die posting heb ik een schema gezet waarin een nieuwe subcultuur kort weergeeft, nl. de Cultural Creatives. Ook in Nederland is onderzoek gedaan naar deze nieuwe subcultuur. Wat me opvalt is dat de trends die ik beschreven heb, zoals Emotiemarkt, Experience Economy, Servant Leadership en dergelijke aansluiten bij de waarden van de Cultureel Creatieven.
Ik heb een onderzoek van MarketResponse m.b.t. Cultural Creatives en de voornaamste kenmerken voor de Nederlandse situatie ook even in een mindmap gezet: Download Cultural Creatives in Nederland (.pdf)
Het onderzoek is ook in uitgbreidere vorm te verkrijgen: Download Marktonderzoek Cultural Creatives (.pdf)
Een presentatie van MarketResponse over Cultural Creatives geeft de gegevens van hun marktonderzoek in grafieken weer:
Download Cultureel_Creatieven onderzoek MarketResponse

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

 1. Iwona

  Op 14 juni 2005 wordt er in het Planetarium in Amsterdam-Zuidoost congres georganiseerd door Peolpe Planet Profit en Work on Progress. Goede sprekers: Margreet Westerhuis, de Nederlandse commerciel directuer bij Whole Foods in de UK, Joseph Pine (‘The Experience Economy’), die over zijn nieuwe boek over authenticity gaat vertellen; de amerikaanse marktonderzoeker Paul Ray komt met nieuwste feiten over zijn Cultural Creatives’ en nederlaandse marktonderzoeker Willem Brethouwer van Marketresponse presenteert marketingstrategieen die de Nederlandse Cultural Creatives binden en boeien, etc.
  Lijkt me interesant, ik ga daar zelf zijn.
  Groetjes,
  Iwona van der Spank
  een Cultural Creatief en Prosumer in een

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This