Select Page

Inspirerend!

Het was gisteren inderdaad weer inspirerend bij Stef. Het is altijd weer bijzonder te merken hoeveel ‘wijshied’ er in jezelf zit waar je na enige oefening weer bij kunt komen. Door de positieve benadering van mensen en het stellen van de juiste kritische vragen is Stef in staat om die wijsheid weer naar boven te halen en je te leren luisteren naar je eigen stem.
Daardoor maak je stappen in je persoonlijke groei!
Binnenkort ga ik praten met Daan Fousert, schrijver van het boek Ander Leiderschap dat ik aan het lezen ben. Hij is veel bezig met Servant Leadership ofwel dienstbaar leiderschap. In mijn beleving is deze andere manier van leiderschap een ontwikkeling waar sterk behoefte aan is. Deze stroming is afkomstig van Robert Greenleaf, voormalig topman van AT&T die o.a. door zijn artikel: "De Leider als dienaar" veel los heeft gemaakt. Zijn voorbeeld en visie wordt wereldwijd uitgedragen, getuige de diverse Centers of Servant Leaderships.
Ik kijk nu al uit naar het gesprek met Daan Fousert, zodat ik na kan gaan hoe ik mezelf kan bekwamen in Servant Leadership.
De verandering in leiderschap heb ik op basis van het boek van Daan Fousert in een mindmap weergegeven die je hierbij aan treft.

Download Verandering in Leiderschap (pdf)

 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Hans on Experience

    MindMaps

    De MindMap schema’s die ik maak met behulp van MindManager zijn populair. Ik zet ze hier nog even op een rijtje voor degenen die ze gemist hebben: – IQ, SQ en EQ – Marketing vs Imagineering – Ontwikkeling van Product naar Beleving in de Experience Econ…

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. EBlogs - Online Information Need & Know for Internet Marketing. - [...] my weblog, a posting and download the [...]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This