Select Page

Ik dacht dat ik alleen intelligent hoefde te zijn!

Nou nee. Het is verrekte handig als je ook beschikt over Emotionele intelligentie (EQ)! En de balans is nog beter in evenwicht als je Spiritueel intelligent bent (SQ). Maar dat laatste bereik je pas als je wel goed wijs bent.
Ik kreeg laatst een vraag over SQ. Het lijkt er op dat spirituele intelligentie na de aandacht voor emotiole intelligentie meer aandacht gaat krijgen. Heeft natuurlijk alles te maken met de aandacht voor zingeving. De opkomst voor zingeving wordt perfect beschreven in het boek van Suzanne Piët: De Emotiemarkt. Na de maakbare samenleving en het funlab waarin we ons te pletter prikkelden, komt er nu aandacht voor authentieke ‘verhalen’ waarin zingeving te lezen valt. Zingeving aan producten bijvoorbeeld, zoals de opkomst van design.
Voor de liefhebbers heb ik hier een MindMap toegevoegd wat IQ, EQ en SQ nu eigenlijk is. Dit schema komt uit het boek van Daan Fousert: Ander Leiderschap. Een prima boek dat in gaat op Servant Leadership.

Download het schema IQ, EQ en SQ

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Hans on Experience

    MindMaps

    De MindMap schema’s die ik maak met behulp van MindManager zijn populair. Ik zet ze hier nog even op een rijtje voor degenen die ze gemist hebben: – IQ, SQ en EQ – Marketing vs Imagineering – Ontwikkeling van Product naar Beleving in de Experience Econ…

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This