Select Page

Ben ik nu een Pro-Am?

Een Pro-Am is een professional amateur? Ben ik dat dan?
Tja, als je met nieuwe media aan de slag gaat, dan krijg je de ene verrassing na de andere. Je krijgt prachtige mensen in je netwerk die er toe doen, je wordt gevraagd voor presentaties, interviews of om een artikel te schrijven in een blad. Ben ik dan journalist, professioneel spreker, netwerker? Niets van dat alles. Ik doe gewoon mijn ding.


Maar kennelijk vinden anderen dat vaak goed en professioneel genoeg om me dat in een professionele setting/context te laten doen. Maar evengoed zou je kunnen zeggen: je doet gewoon je werk.
Maar wat dan als je dat werk in je vrije tijd door zet, als de grensen tussen prive en werk vervagen? Als anderen me vragen niet vanwege mijn werkgever, maar vanwege mezelf? Oh ja, dat hoort bij de nieuwe professional smile_regular
Afgelopen tijd heb ik met het begeleiden van een lijsttrekker van een politieke partij met webloggen (jawel die de prijs won voor de beste weblog) weer nieuwe mensen leren kennen, mocht ik mee met de campagnebus, werd ik gevraagd video-opnames te maken, ja ben ik zelfs uitgenodigd voor een afsluitend diner morgen met de fractie, het campagne team en de lijsttrekker van D66.
Ben ik nu een pr-man, online marketingdeskundige? Nee hoor, ik doe gewoon mijn ding.
En toch merk ik dat mensen me wel als deskundige op bepaalde vlakken gaan zien. Is dat nou een Pro-Am? Zou zomaar kunnen.
Een ander voorbeeld. Afgelopen weekend maakte ik video-opnames van het flyeren van het campagne team van D66 in Bergen op Zoom. Voor in YouTube en daarna voor het plaatsen op de betreffend weblogs. Maar wat is er gebeurd? 30 seconde van die video wordt nu op 2 lokale zender hier in Brabant als commercial in het reclameblok getoond….Is dat nu wat een pro-am doet? Ben ik nu een video-deskundige?
Mooi, dat je als amateur met een passie (inzet van nieuwe media en connector zijn tussen onder- en bovenstroom), goede wil, wat nette apparatuur en natuurlijk een service die door anderen als professioneel gezien wordt tot zoiets in staat bent. Bij die video geen studio, geen graficus, geen vormgever, redacteur, regisseur, grime, visagistes, cameramensen voor die opname. Nee, gewoon zomaar een straat ergens in Bergen op Zoom, Marusjka Lestrade en Alexander Pechtold even vragen om te stoppen met folders uitdelen, ze vragen om even wat te zeggen en hupsakee opgenomen op de video. Dan wat editen en uploaden naar een server, zodat Omroep Brabant en TV&Co ze dat filmpje daar af kunnen halen en in de uitzending kunnen zetten. Ja zo gaat dat. Vreemd, maar o zo leuk!
Het ingewikkelste was nog het zoeken naar de juiste instellingen van mijn video software waarmee ik de video produceer. Tja dat heb je met goedbedoelende amateurs smile_wink Maar nu weet ik het ook voor de volgende keer. Weer wat professioneler geworden, weer wat bijgeleerd.
Mooi man. Ik geniet en laat het maar gebeuren. Nee, ik veroorzaak het zelf!

Morgen weer een dag met mooie dingen…

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

  1. Hans Mestrum

    Ha Erno, ik gebruik Ulead VideoStudio 10. Niet duur, met voor mij voldoende mogelijkheden. Het is geen pakket voor professioneel editten of zo. Maar kan toch aardige dingen.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This