Zo, na de verslagen over Klaar om te wenden? op deze weblog is het tijd voor discussie. Ik heb die reeds opgestart door de organisatoren te gaan bevragen in een aantal podcastinterviews. De eerste staat al online met Martien van Steenbergen. Er komen er nog meer. In ieder geval heb ik donderdag een interview met Alain Volz.

Maar wat ik nu eigenlijk graag zou willen weten is het volgende?

Wat versta jij nu onder een wending?
Of zie je nog helemaal geen wending? Vind je het allemaal maar soft gepraat van ‘technocraten en salon-revolutionairen’ zoals Miranda dat schrijft.
Of begrijp je wel wat er bedoeld wordt maar zie je nog weinig voorbeelden?
Misschien heb je juist wel voorbeelden die ons kunnen helpen de wending te duiden.

Kortom: klim in de pen en schrijf een reactie hieronder deze posting (klik op Comments) of stuur me een email.

Even voor mezelf sprekend. Ik voel de beweging, de wending wel. Ik zie ook de middelen die ingezet worden (weblogs, podcasts etc.), maar ik zou zo graag wat meer voorbeelden horen om te begrijpen wat de wending nu betekent voor mensen maar vooral ook voor organisaties.
Ik heb in ieder geval voor mezelf besloten dat mijn bijdrage nu op dit moment kan bestaan uit het faciliteren van mensen die die voorbeelden willen laten zien. Ik bied daarvoor deze weblog aan. En daarnaast wil ik het doorgeven van wat ik bespeur van dit fenomeen. Het gedachtengoed doorgeven. Ja, Miranda, een soort verslag dus .  Maar ik vind dat dat ook moet gebeuren. Bedoeld om mezelf een richting te geven, mijn denkproces te faciliteren, maar ook om anderen deelgenoot te kunnen maken van deze verandering. En tot slot: ik zet dus het middel weblog, podcast) in voor dit proces. Zie dat dus momenteel als mijn bescheiden bijdrage aan het (groter) geheel.
Nu is de beurt aan jullie. Start de conversationstream……