Een tijdje terug heb ik een bericht gemaakt over Simone Kuiter, kandidaatlijsttrekker van D66. Daarna heeft Simone mij geciteerd. Ik meldde al dat ik lid zou gaan worden van D66. Want als ik a. zeg moet ik ook b. doen. Vind ik. Daarna heb ik een mailtje gestuurd naar de plaatselijke D66-ers met wat links naar die en postings. Resultaat is nu dat ik kort daarop met Marusjka Lestrade en Harry Arkesteijn van de provinciale statenfractie van D66 in Noord Brabant werd uitgenodigd om eens te komen praten over weblogs.
Na een bezoek aan het provinciehuis in Den Bosch heb ik nu een weblog voor D66 in Noord Brabant ‘ in de lucht’. Hij is nog pril, maar ik vind dat er al behoorlijk wat gepost wordt. Er zijn al 4 actieve bloggers en er zijn nog 3 mensen die hun account nog moeten bevestigen en een paar mensen die nog na willen denken of ze mee gaan doen.
De blog is in TypePad en de reacties staan gewoon open. Dus je kunt reageren! Dat is wat anders dan al die zogenaamde weblogs van politici, waar je niet kunt reageren. Natuurlijk is er ook een webfeed en een mogelijkheid voor een email nieuwsbrief.
Mooi om mensen die nog nooit met weblogs hebben gewerkt zo op sleeptouw te mogen nemen.