Zoals beloofd zou ik hier nog de statistieken neerzetten van 2005. Ik doe dit in een paar afzonderlijke postings. In deze posting de grafiekjes met het aantal wbfeed abonnees, het aantal bezoekers en pageloads e.d. Zowel van deze weblog als screencasting.blogs.com. Deel 2 zal het aantal postings, reacties en trackbacks weergeven.

Webfeed abonnees
Onderstaande grafiek geeft het aantal lezers weer dat zich geabonneerd heeft op een webfeed. Te zien is dat het aantal van onder de 50 in januari naar boven de 350 is gegroeid in december. Daarbij dient nog opgemerkt te worden dat telkens het einde van de maand als meetpunt is genomen. Voor december betekent dat dat het een zondag was. Het aantal webfeed lezers is dan altijd 20% lager. Dit is vooral van invloed op het aantal webfeed lezers van Hans on Experience (HoE). Op die laatste zondag van december was het aantal lager dan 200 en op maandag 250. We kunnen dus stellen dat het aantal lezers momenteel rond de 400 schommelt. Met in het weekend telkens een terugval naar 350.

Rss

Hieronder staan de grafiekjes met het aantal bezoekers. Dit om de snelheid van de pagina zo hoog mogelijk te houden.

Bezoekers
In januari was het aantal unieke bezoekers voor Hans on Experience ongeveer 2100. Juni was een topmaand met ongeveer 8000 unieke bezoekers. Afgelopen maanden schommelde dit aantal zo rond de 7300. Totaal zijn er 73709 unieke bezoekers geteld door StatCounter op Hans on Experience. Het totaal aantal opgevraagde pagina’s was 137241 en schommelt zo tussen de 12000 en 13000 per maand. Het aantal terugkerende bezoekers schommelt tussen de 1100 en 1200 per maand. Totaal zijn er 13547 terugkerende bezoekers geweest. Veel bezoekers komen voor de eerste keer op HoE. De laatste maanden zijn er dat ongeveer 6000 per maand. Totaal over 2005 zijn er 60288 bezoekers geweest die voor de eerste kennismaakte met mijn weblog.

Bezoekers

Bezoekers totaal HoE

Het bezoekersaantal van mijn weblog screencasting.blogs.com is een stuk lager. Vooral omdat er veel minder berichten op verschijnen.

Bezoekers screencasting

Bezoekers totaal screencasting