Een tijd terug introduceerde ik een feature SNAP genaamd. Daarmee zie je de website die onder een externe link zit. Probeer maar eens bij het woordje SNAP in de eerste zin. Ik vroeg toen om reactie van de lezers. Daar kwam niet veel response op. Een maand later kreeg ik alsnog een reactie op de vraag wat jullie daarvan vonden. Dat was voor mij reden om de vraag nog eens te stellen: Snap. vervelend of niet? En daar ontstond toen een levendige discussie met voor- en tegenstanders. Prachtig!
Een belangrijke tekortkoming, die ook regelmatig aan bod kwam en waar zelfs een workaround voor gevonden werd, vond ik (en vele anderen) het feit dat gebruikers (lees: jullie dus) het spul niet af konden zetten. Ja, wel met die workaround van Pierre, maar dat vond ik geen echte oplossing. Teveel gedoe. Reden voor mij om het spul dus van mijn blog te halen.
Maar enkele dagen later introduceerde SNAP het feature waar velen op zaten te wachten, nl. de mogelijkheid om SNAP uit te kunnen zetten. Per blog of voor alle blogs. En niet door naar een andere website te gaan of iets dergelijks, nee gewoon in het plaatje op de weblog zelf.
En daarmee is een belangrijk opstakel uit de weg geruimd wat mij betreft. Je kunt dus nu in een SNAP-plaatje onder het feature Options aangeven dat je het spul niet meer wilt zien. Handig toch!
Ondertussen zie ik het features SNAP steeds meer opduiken op allerlei blogs en is het zelfs zo dat het standaard op 600 WordPress blogs is geïnstalleerd en het waarschijnlijk op alle WordPress blogs als standaard feature opgenomen gaat worden.

Ik vind het zelf een handig feature en omdat degenen die dat niet vinden het hier op mijn blog uit kunnen zetten, heb ik het weer toegevoegd.