Google Analytics vind ik een prachtige tool. Ik ga daar eens een paar screencasts van maken. De eerste vond gaat over geo location. Je kunt op een map zien waar je bezoekers vandaan komen en hoe vaak ze je weblog bezocht hebben. Natuurlijk kun je dat in allerlei andere statistiekoverzichtjes ook wel zien, maar ik vind het grafisch fraai en ik krijg er meer gevoel bij omdat het op een kaart staat. Kijk zelf maar eens naar een van de verschillende versies van deze screencast op mijn screencasting weblog.
Binnenkort dus meer screencasts over Google Analytics.

Links naar de postings met  de screencast Goolge Analytics: geo location in diverse formats op mijn screencast blog:

Screencast Google Analytics: geo location (flash version)
Screencast Google Analytics: geo location (ipod video version; m4v)
Screencast Google Analytics: geo location (QuickTime version; mov)
Screencast Google Analytics: geo location (Windows Media version; wmv)

Als je dit soort screencasts automatisch wilt ontvangen dan is het handig om je te abonneren op een webfeed. Dat kan op 2 manieren. Via iTunes als je dat hebt. Gebruik voor iTunes (gratis) de iTunes subscription link. Deze kijkt of je iTunes hebt. Zo niet dan kun je het meteen even downloaden (gratis en ook voor de pc!). iTunes zal dan automatisch de screencasts downloaden. En als je een ipod video hebt synchroniseert iTnues die ook gelijk (als je dat ingesteld hebt tenminste).
De andere manier is door je te abonneneren op de webfeed van Screencasting and Video Podcasting. Die kun je met de rechtermuisknop kopiëren en in je feedreader plakken. Je krijgt de screencasts dan als posting binnen met een bijlage (enclosure). Dat is de screencastfile zelf.
De flashversie kan niet gedownload worden. Daarom maak ik ook altijd een QuickTime versie en soms ook nog een Windows Media versie

Technorati tags: