Ja nu Bloglines niet werkt en het hier in het zuiden slechts 7 graden is (het moet ook ergens volgens het weerbericht 20 graden zijn) is het goed om eens wat zaken te overdenken. Ik heb in ieder geval de trial versie van Feeddemon eens geinstalleerd om daar ervaring mee op te doen. Ik hoor daar positieve geluiden over. En toen ik dat gedaan had ging eigenlijk als vanzelf eens nadenken hoe zal ik het nu inrichten. Dezelfde indeling zoals ik al heb in Bloglines of een andere? Laat ik al die voorgeinstalleerde feeds staan of niet? Welke categorieën zou ik eigenlijk willen hebben? Maar tegelijkertijd wil ik er niet teveel tijd in stoppen, want als Bloglines straks weer in de lucht is, dan kan ik die synchroniseren met Feeddemon zag ik. Ik heb onderstussen ook al een aardige screencast over Feeddemon bekeken u het hier pijpenstelen regent.. Wat ik me ook afvraag is: waarom mis ik die feeds nu eigenlijk? Stel dat ik nu geen feedreader meer heb, want dan? Even bekruipt me dan het gevoeg de connectie verloren te hebben, zoiets als je tv gaat op zwart tijdens psv-lyon. Ik moet er niet aan denken! 
Die afhankelijkheid van zo’n reader is eigenlijk ook maar niks. Als ik dan eens om me heen kijk in weblogland, dan zie ik dat we met zijn alle veel nieuws aan het dupliceren en verspreiden zijn. Neville Hobson had het gisteren ook al over connectors. Niet dat dat ernstig is als je dat bent, maar mavens en salesmen moeten er ook zijn. En soms moet je volgens mij van profiel verwisselen. Zoals Neville dat gisteren dus ook deed. Veel webloggers fungeren nu als een hub in het social network, maar ik zie te weinig meningsvorming, onderbouwde postings, tegendraadse schrijfsels. Ik maak me daar de laatste tijd ook schuldig aan merk ik. In het begin was ik meer bezig met oordeelsvorming, kritisch nadenken over jezelf en de wereld. Bezig zijn met zingeving en verdieping. Doordat ik meer geconnected ben met het ‘nieuws’ via de feedreader heb ik de neiging om dat ‘nieuws’ dat mij beroerd, bezig houdt, interessant lijkt (of juist totaal) niet, kortom opvallend is op te pakken en door te geven. Ik had daar gisteren nog een discussie over met Ton Zijlstra.
Daarom is zo’n regenachtige dag als vandaag waarop je feedreader ofwel je antennes op het nieuws er eens even niet is wel goed. Lekker even filosoferen over het waarom. Wat jullie er al lezers aan hebben weet ik niet. Wellicht zet het je ook aan tot reflectie? Natuurlijk het is fijn dat het nieuws niet meer voor je gemaakt wordt als weblogger. Immers je maakt het nieuws zelf of bepaalt zelf wat nieuws is. Zelfsturing dus. Ik lees ondertussen dat Will Richards ook gebruik maakt van Bloglines en nu ons het advies geeft de opml file te backuppen. Ja ja. Moeten we er eerst in kunnen. Hij vraagt of anderen ook problemen hebben. Maar even op reageren. Zo, nu maar weer eens kijken of Bloglines werkt. Het is nu 14.00u. No way.