Morgen komt MovableType 3.3 uit met een handige installatiewizared, volgens Maarten. Daarmee is de installatie in 5 minuten te doen. Kijk da’s interessant. Voordeel van MovableType boven WordPress, voor mij tenminste, is het feit dat ik eigenlijk eenvoudig alles kan exporteren vanuit TypePad en kan importeren in MovableType. Met het omzetten van mijn domeinnaam hansonexperience.com naar de MT blog bij Dreamhost zou er dan eigenlijk niets te merken moeten zijn zowel voor de bezoekers als voor de links in de zoekmachines e.d.
Moet alleen nog bedenken hoe ik de files en plaatjes die ik geuploaded heb naar TypePad eenvoudig naar MT krijg. Maar mijn account bij TP loopt nog door tot 1 januari dus daar heb ik nog tijd voor.
Kortom: MT krijgt denk ik de voorkeur boven WP. Ik denk dat ik WP eens test op het gratis domein dat ik bij Dreamhost kreeg en dat al up-and-running is. Want met die 1–click-installation is het in de lucht krijgen van een dergelijke blog een fluitje van een cent. Ik moet zeggen tot nu toe is Dreamhost top!

Relevante posting:
Ga ik WordPress eens uitproberen bij DreamHost?

Technorati tags: , , ,