Dit moet ik even kwijt. Later laat ik het misschien in een videootje nog wel eens zien. Maar ik vind dit kicken.

Boxee box
Sinds kort heb ik boxee box. Een mediastreamer voor aan je lcd tv die via wifi (of kabel) internetcontent naar je tv kan streamen (via hdmi kabel). Zo kan ik dus Vimeo, YouTube, maar ook Uitzending Gemist, RTLXL, RSS feeds, flickr foto’s etc. etc. bekijken vanaf internet op mijn tv. Ook browsen kan. En sharen naar twitter, facebook en tumblre van mijn likes in boxee. Ook kan ik de video’s van mijn twitter, facebook en google vrienden zien en dus afspelen als ze die in hun tweets e.d. vermeld hebben.
Overigens zit er geen hard disk in de boxee box, maar ik kan er wel een op aansluiten of een sd kaarten gebruiken. De boxee box ziet mijn mac, de nas, de hard disks aan mijn mac en de shares van de notebooks van het hele gezin met de foto’s en video’s op ieders systeem.

iphone
Op mijn iphone 3gs staat natuurlijk iTunes. Als ik daarmee video’s afspeel krijg ik als de boxee box aan staat er een knopje bij (airplay). Dan kan ik kiezen of ik de video verder kijk op mijn iphone of op tv via boxee box. Ik kan zo dus video’s rechtstreeks van mijn iphone naar mijn tv laten streamen. Allemaal via wifi en met geen haperingen etc. Dus mijn iphone haalt het binnen via wifi en stuurt de video via datzelfde wifi weer door naar mijn tv via boxee box. Kicken! Dat kan volgens mij ook met een ipad lijkt me.

iCatcher
Sinds dit weekend heb ik iCatcher op mijn iphone. Daar haal ik podcasts mee binnen. Ook video podcasts. Die hoeven niet per se uit iTunes te komen. Ik kan ook gewoon een RSS feed gebruiken van een video podcast.
Normaal download je die podcast, maar je kunt hem ook streamen. Met wifi kost dat niets dus waarom dan downloaden als je hem via wifi kunt bekijken. En nu komt het. Ook met iCatcher krijg ik zo’n airplay knopje naar boxee. Dus je raadt het al. Ik haal via iCatcher een video podcast binnen via wifi als stream en zet die dan via datzelfde wifi naar boxee box en dus mijn grote lcd tv. Zo heb ik net naar een webbeat.tv uitzending zitten kijken.

Ik hoef dus niet meer achter mijn mac of pc te zitten om een video (podcast) te bekijken, maar kan dat ook via mijjn iphone, icatcher of itunes op mijn tv. En ook handig om al die Uitzendingen Gemist van allerlei omroepen e.d. bij de hand te hebben op de tv ipv alleen de pc.

Wow heerlijk die techniek.