Ja, had een titel van boek kunnen zijn. Maar dat is het niet. Ik hou me deze week na een kortstondig feestgedruis bezig met het villen van 3 kamers voor wat betreft het behang. Ook moet de vloerbedekking van die kamers af en verhuizen we de inventaris van alle 3 slaapkamers naar 1 kamer. De eerste blaren tekenen zich al af (ja als bloggers klop je natuurlijk alleen maar met je vingers en kun je alleen maar hoofdpijn krijgen van het denkwerk). En spierpijn van het stoomapparaat kan ik ook al niet meer onderdrukken (och jong niks gewend, zeggen ze). Ik heb nu kleren aan die ik in geen jaren meer aan heb gehad. Helemaal uit de mode. Werkkleren noemen ze dat dan. Allemaal net iets te strak, te kort. Ken je dat?
Ondertussen slapen we al op de zolder in een prachtig jugendstil-achtig bed. Het eerste bed van mijn schoonouders. Ken je dat nog, zo’n bed? Verchroomde randen rondom, een lichtblauww voet- en kopstuk? ’t Is wel weer 20 centimer smaller en het is net of je op zee zit smile_wink
Maar het heeft wel iets knus op die zolder en verandering van slaapomgeving doet goed slapen. We krijgen er over een paar weken wel een prachtig bed en zo voor terug.
Nee behangen doen we niet meer. We laten de muren maar eens spuiten, ben je voor altijd van af (zeggen ze). Als je de kleur dan niet meer mooi vindt, kun je het gewoon weer overdoen.