In de templates van mijn test weblog in Movable Type 4.25 heb ik nu ook een mogelijkheid voor vertaling naar het Engels opgenomen en de mogelijkheid een bericht als ReTweet te versturen naar Twitter.

Google Translation
De mogelijkheid van Google Translation is eigenlijk heel eenvoudig. Je pakt gewoon de link en voegt dan de <$MTEntryPermalink$> tag toe die er voor zorgt dat de url van het bericht mee gaat.
De code die ik toegevoegd heb in de Entry tremplateis:

<a href="Want">&sl=nl&tl=en&history_state0=&swap=1">Want’>http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&u=<$MTEntryPermalink$>&sl=nl&tl=en&history_state0=&swap=1">Want a translation in English? Click this!</a> (lay-out will break)

Misschien dat ik nog een keertje een button erbij doe, maar voor nu is dit even genoeg.

Tweetmeme
Tweetmeme is eigenlijk een tracking tool. Het bekijkt elke 5 minuten de tweets uit twitter en geeft dan de meest populaire aan op allerlei gebied.
Maar ze hebben ook een button om in een blogbericht te integreren. Zo kunnen bezoekers met een simpele klik op de button het bericht naar Twitter sturen. Een tellertje houdt bij hoe vaak een bericht is geretweeted.
De code die ik toevoegde in de entry template is als volgt:

<center>
<script type="text/javascript"> 
tweetmeme_url = ‘<$MTEntryPermalink$>’; 
tweetmeme_source = ‘hansmestrum’; 
tweetmeme_style = ‘compact’;
</script> 
<script type="text/javascript" src="</script">http://tweetmeme.com/i/scripts/button.js"></script
</center>

Zoals je ziet is het een javascriptje. Ook hier zie je de <$MTEntryPermalink$> tag die de link meestuurt. Ik heb voor de compacte button gekozen omdat dat beter in de layout pastte.
Je kunt het weer in werking zien op mijn testblog door op een bericht te klikken.