Hier wil ik nog eens verder naar kijken, maar ik heb het al aan de praat gekregen. Mijn lcd tv opnemen in mijn wireless netwerk.
Op mijn nieuwe lcd tv zit nl. een ethernetaansluiting en die ondersteunt dlna ofwel Digital Living Network Alliance. Nu dacht ik al dat ik dat logo van dlna al eens eerder had gezien. En wat bleek. Mijn Sony Vaio notebook ondersteunt nl. hetzelfde protocol. En als het goed is zou ik daarmee dus met mijn lcd tv moeten kunnen connecten. En dat bleek te lukken. Na met een ethernetkabel mijn tv met mijn router te hebben verbonden, in Windows Media Player 11 media sharing aan te zetten en al mijn foto’s, video’s en muziek aan de bibliotheek aan Windows Media Player te hebben toegevoegd, zag ik de mappen op mijn tv. Ik kon door die mappen scrollen en de foto’s en mp3’s zonder meer afspelen. De video’s werkten niet allemaal, sommige wel. Dat wil ik nog verder uit zoeken. Zal wel te maken hebben met hoe ik een file heb opgeslagen of geconverteerd.
Mooie optie in ieder geval. Uiteraard kan ik de tv ook gebruiken als monitor en werken mijn ipod of willekeurige andere usb stick met foto’s en muziek ook. En mijn digitale spiegelreflex kan gewoon aangesloten worden. Maar die dlna verbinding is toch wel interessant.