Ik ben net terug uit Arnhem waar ik een gastcollege mocht geven aan deeltijdstudenten van Economie en Management. Uiteraard ging het over nieuwe media. En dan niet (alleen) over de techniek en tooltjes e.d. maar vooral over de onderstroom, de veranderingen in de samenleving. Dus meer over mensen dan over dingen.
Leuk om zo weer eens voor de klas te staan. En zeker om te mogen praten over een onderwerp waar mijn passie ligt. Ik vond het zelf wel fijn gaan en voelde me als een vis in het water. Na afloop kreeg ik de indruk dat de studenten het ook interessant vonden. Ook mijn Moo businesscards (elk visitekaartje is uniek en heeft een foto uit mijn Flickr archief als voorgrond) deden het erg goed als voorbeeld op het eind van user-generated-content.
En zojuist kreeg ik een email binnen met een connectieverzoek voor LinkedIn van Frank Helming van Intercam. Hij bedankt me en schrijft dat hij het een geweldige presentatie vond (ik ga er van blozen). Frank bedankt!
Hieronder de sheets. Ik heb het geheel ook op mijn voicerecorder opgenomen (voor een podcast en slidecast), maar ik weet niet of dat wat is geworden, want de batterij is nu op. Ik weet dus niet hoeveel hij heeft opgenomen.

Een paar tips voor mezelf voor een volgende keer:
– check of de voicerecorder iets opneemt
– foto(‘s) (laten) maken
– evt. video mee laten lopen om geheel op te nemen
– toch teveel sheets (doordat ik graag veel vertel)
– ik wil vanuit mijn passie echt teveel vertellen in te korte tijd. Dus skippen of meerdere colleges (of niet zo lang praten ­čśë )
– aanwijsstokkie (realiseer me nu ineens dat ik nog ergens een lichtgevend aanwijsding heb)
– meer water