Wat houdt dat in?
Ik heb vandaag een een microfeed toegevoegd. Je ziet als je op de permalink klikt van het bericht. Bij de reacties staat dan een webfeedicoontje. Of niet natuurlijk. Want de microfeed zie je pas als er iets te zien valt.

Hoezo zie je hem soms niet?
De microfeed wordt opgebouwd uit de reacties op een bericht. Dus geen reacties, dan is er geen microfeed. En dan zie je dus geen webfeedicoontje.
Als er reacties zijn (en dat hoeft er maar eentje te zijn) dan komt het icoontje te voorschijn en kun je je dus abonneren op die webfeed.

Wat staat er in die microfeed?
In die webfeed zitten dus de reacties van het betreffende bericht. Nee, niet de reacties van alle berichten. Daarvoor heb ik mijn Comment webfeed. Nee de microfeed is alleen voor de reacties per bericht.

En hoe maak je zoiets?
Ik ga even uit van MovableType. En Kevin Donahue legt uit hoe je het doet. Hij basseert zich op een posting van Eric Lunt van FeedBurner.
De volgende stappen heb ik doorlopen: Een microfeed maken, er voor zorgen dat je microfeed aangemaakt wordt door je MT blog (dus per bericht), je RSS feed aanpassen met de wfw code (Well-Formed Web instruction), de link naar die microfeed opnemen in het stukje waar de reacties staan.
Dus als je reacties wilt bijhouden op een bepaald bericht omdat je daar op gereageerd hebt of omdat je het een interessante discussie vindt, kun je de link onder het feedicoon gebruiken. Klik op de permalink of reactie-link. Maar let op: als er (nog) geen reactie is, dan zie je dus het icoontje nog niet.