Van Zoutelande, via Westkapelle naar Domburg
Gisteren waren Margriet (oud-collega bij Orion College) en ik lekker op stap. Naar zee. Rondje Walcheren. Via de markt en een strandpaviljoen in Zoutelande, een visje en een enorme hoosbui op op de hoek van Westkapelle, een afzakkertje aan zee in Westkaap in Westkapelle, konden we tot slot genieten van de zon en lekker eten wederom aan het strand maar nu in Domburg. Kortom: een heerlijke dag met dat wat je je eigenlijk wenst: veel wind, ruige zee, prachtige luchten, enorme hoosbuien en regelmatig warme zonnestralen.

Interessante gesprekken
En natuurlijk hadden we veel tijd om bij te kletsen. Nu doen we dat bijna elke dag wel via MSN en SMS maar elkaar life ontmoeten is toch ook heerlijk. Uiteraard hebben we het afgelopen jaar bij het Orion College nog eens grondig geëvalueerd (Margriet heeft hetzelfde doorgemaakt als ik), maar hebben we ook diepgaande gesprekken gehad over ‘het leven’, relaties, de HAN, vakanties etc.

Webloggen?
En één van die gesprekken ging over webloggen. Margriet heeft toch wel erg veel zin om ook te gaan bloggen en ik heb haar natuurlijk daar uitgebreid over bij gepraat. Ze zou haar bloggen willen gaan gebruiken om haar ideeën, talenten en creaties op het creatieve vlak te laten zien aan ons. Margriet is nl. ontzettend creatief en docent handvaardigheid. Maar zoals zoveel mensen hikt ze een beetje aan wat ze nu allemaal van haar zelf wil laten zien. Ook daar heb ik haar natuurlijk over ingelicht.

Ze zoekt een baan
En natuurlijk vond ze het voorbeeld van mij hoe ik aan een nieuwe baan ben gekomen een heel sterke case. Ze zoekt immers zelf ook werk. En via een online identity en het etaleren van haar talenten zou ze misschien zich meer kunnen profileren. Ik zelf denk inderdaad dat dat zo is. Door je zelf in de online conversation stream en social networks te begeven, leer je interessante mensen kennen. En die leren jou ook kennen. Mijn ervaring is dat mensen graag iets voor elkaar doen. Ja zelfs een baan voor je zoeken of je aanbevelen. Lees mijn verhaal maar eens hoe dat met mij is gegaan bij de HAN. Ja, een sterker voorbeeld om te bloggen en alles wat daar bij hoort kan ik niet bedenken.

Zou Margriet gaan bloggen? We wachten het even af.

En tot slot, mocht er dus iemand mogelijkheden zien voor Margriet (docent, coach, begeleider e.d. op het creatieve vlak) dan hoor ik dat natuurlijk heel graag. Ik beveel haar van harte aan.