lemans paceblade 032Le Mans Autoschade
Gisteren was ik te gast bij Jack Tensen, directeur van Le Mans Autoschade in Amsterdam. Man dat was leuk! Een heel andere wereld. En ze gebruiken daar een tablet pc. (disclosure: ik werk bij Tulip Computers. PaceBlade is een dochteronderneming van Tulip en verkoopt tablet pc’s)

Efficiëncy
Mooi om te zien dat dat apparaat zo’n efficiency te weeg kan brengen daar. Elke schade wordt bij de auto direct in het systeem gezet. En op die tablet pc staan alle tekeningen, onderdelen en specificaties. Door een wi-fi verbinding met de server worden de gegevens opgehaald en bijgewerkt. Zodra de expertise klaar is, is de calculatie ook gereed.

lemans paceblade 018Tijdwinst
Het scheelt ze de helft in tijd per schadegeval. Want in het verleden schreven ze alle taken die gedaan moesten worden op papier op en werd dat op kantoor nog eens overgezet in de computer. Dat is dus nu met zo’n tablet pc niet meer nodig.

Minder fouten in de calculatie
Ook is de accuratesse vele malen hoger, omdat de persoon die de expertise uitvoert bij de auto staat als hij de gegevens invoert en niet op kantoor zit om het uit te werken. Doordat hij bij die auto staat is zijn calculatie vrijwel direct goed.

Trots
Ik merkte dat Jack trots was op zijn bedrijf en op de manier van werken. Hij ging heel handig met die tablet om en was heel bedreven in het inbrengen van de gegevens. Je kunt dat zien op onderstaande video.

Video
In de video zie je Jack Tensen aan het werk met zijn tablet pc. Ik heb hem zo enkele auto’s zien behandelen. Je ziet hem alle schades inbrengen via aanklikmenu’s en tekeningen van de auto. Ik heb zowel een Windows Media versie van de video hier neergezet als een divx versie. Die laatste is aanzienlijk beter qua kwaliteit, maar je moet er even een playertje voor downloaden.
Het was leuk om een dergelijke video te maken en vooral ook om een mooie toepassing te zien van de EasyBook tablet pc van PaceBlade. Ik ga eens meer van dit soort toepassingen bekijken. Want zo krijg je toch een goed beeld van wat zo’n apparaat kan.
In een volgende posting zal ik de foto’s die ik gemaakt heb online zetten.

Hieronder de divx versie waar je een playertje voor kunt downloaden als je die nog niet hebt.


De link naar de divx video in Stage6
.

Update: klik met rechtermuisknop op het scherm met de video en je kunt hem ook full screen bekijken! Prachtig!