virtual replay

Dit vind ik mooi! Een flash animiatie of eigenlijk virtual replay van elk doelpunt van het EK. En wat zo grappig is je kunt zelf de camera bedienen, zodat je van andere gezichtpunten de goals kunt bekijken. Als je de snelheid van het filmpje aanpast wordt mooi in beeld gebracht hoe het allemaal ging.
Dit is een dienst van de Gazet van Antwerpen. Ze hebben een aparte virtual replay pagina gemaakt, waarop alles staat uitgelegd. Je moet overigens wel Shockwave player hebben. Als het niet geinstalleerd staat, dan kun je het meteen downloaden.

“Hoe werkt Virtual Replay?

Virtual Replay bestaat uit twee schermen. Eerst kies je je wedstrijd en daarna bekijk je het doelpunt. De groepfase en de fase met rechtstreekse uitschakeling staan op aparte pagina’s.

Dankzij de knoppen ‘Kies een wedstrijd’ en ‘Kies een doelpunt’ in de rechterbovenhoek kan je wisselen tussen de doelpunten en het speelschema.

Tijdens het animatiefilmpje kan je in de rechterkolom het camerastandpunt bepalen en het spelerperspectief. Via de optie ‘Spelmarkeringen’ kan je op het veld diverse extra informatie oproepen, waaronder de baan van de bal, de 9 meter markering bij vrije schoppen of de buitenspellijn bij betwiste fases.

In de horizontale balk kan je de animatie starten of pauzeren en de snelheid van de animatie wijzigen. Ook kan je spelen met het camerastandpunt.

De Help-knop in de rechter benedenhoek geeft jou nog meer informatie over de mogelijkheden van Virtual Replay.”